НОВИНИ

"24 часа" и БНТ отличиха достойните българи

И тази година вестник "24 часа" и БНТ отличиха 45 достойни българи. Специалната награда на читателите беше връчена посмъртно на Григор Кумитски. Операторът загина, спасявайки жена в морето. Инициативата, която ни среща с добрите дела на обикновените хора, събра на едно място десетки обществени личности, министри. Сред гостите бе и премиерът Бойко Борисов. Той награди 15-годишната Мария Стоянова, която спаси живота на шофьор на тролейбус.

Айше Сали
от Айше Сали
19:27, 22.03.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Необикновените дела на обикновените хора, чиито истории развълнуваха хилядите зрители на БНТ и читателите на вестник "24 часа", днес получиха морална награда.

Вяра Анкова, генерален директор на БНТ: "Делата на хора като вас са най-верният отговор на агресията и терора и вярата в простите човешки ценности - да даряваме усмивка и надежда, да спасяваме, а не да отнемаме човешки живот".

Често разказваме вашите истории. Много често след тях не можем да скрием сълзите си.

Бойко Борисов, министър-председател: "Всички вие заслужавате. Имаме толкова великолепни хора, че само можем да се гордеем с тях. Сигурно има и десетки такива, които не знаем, но светът е пълен с добри хора".
;

Екипът на БНТ също получи признание. Изпълнителният продуцент на "Детската Евровизия" - Йоана Левиева беше наградена за организирането на най-голямото телевизионно събитие у нас, което показа пред света таланта на българските деца.

Йоана Левиева - Сойър, изпълнителен продуцент на "Детската Евровизия": "Наградата, която получих, е награда за целия ни голям екип, който работи за "Детската Евровизия". Тука има хора, заедно с мен, които получиха награда, защото са спасили човешки живот, а ние просто си свършихме работата. Но се радвам, че създадохме национална кауза, която обедини страшно много хора и представи България пред света по най-добрия начин".

"Достойните българи" бяха отличени за 14-а поредна година. Традицията продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европа под тревога
Европа под тревога
Русенци са недоволни от системата за градски транспорт
Русенци са недоволни от системата за градски транспорт