38 килограма хероин и кокаин бяха открити при акция на ГДБОП у нас

Операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, е проведена от служители на ГДБОП на 9 февруари. Полицейските действия в София, Сливен и Стара Загора са предприети във връзка с информация за трафик и разпространяване на наркотични вещества и са осъществени със съдействието на СДВР и ДАНС, под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

от БГНЕС
16:00, 14.02.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
килограма хероин кокаин бяха открити акция гдбоп нас

В хода на акцията, в софийското с. Казичане, за проверка бил спрян лек автомобил. При претърсването на колата, в специално изграден тайник под седалките, са намерени и иззети 60 пакета по половин килограм прахообразано вещество, реагирало при теста на хероин, общо 30 кг.

При процесуално-следствените действия в дома, обитаван от Ц.В. са открити още 4 кг хероин и 3,6 кг бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на кокаин.

Общото количество на иззетите наркотични вещества от двата вида е 38 кг. От жилището е иззета и ловна пушка, ловни патрони, малокалибрени патрони, 2 пълнителя с патрони 9/19, 2 газови пистолета и три мобилни телефона.

Междувременно, в Сливен и в Стара Загора са задържани двама 40-годишни. В хода на действията по разследването от единия са иззети 3 мобилни телефона и 16 патрона 9/18, а от други - също три мобилни апарата.

В процеса на разследването по случая служителите на ГДБОП установили, че иззетото количество наркотици е доставено в страната 63-годишен мъж от София, съден в друга държава.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата от Сливен и Стара Загора са били задържани за срок до 24 часа.. На мъжете от София са повдигнати обвинения по чл. 354А от НК, с постановление на СГП им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

Продължава работата за документиране на престъпната им дейност.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Повдигнаха обвинение на 10 души за производство и трафик на дрога в Австрия
Повдигнаха обвинение на 10 души за производство и трафик на дрога в Австрия
​Прокуратурата може да поиска ново отстраняване на кмета на Септември
​Прокуратурата може да поиска ново отстраняване на кмета на Септември