НОВИНИ

Българската Коледа в помощ на 11-годишния Димитър от Бургас

11-годишният Димитър от Бургас е включен за първи път в благотворителната кампания Българската Коледа.

българската коледа помощ годишния димитър бургас
bnt avatar logo
от БНТ
22:01, 16.12.2010
Чете се за: 00:48 мин.
Българската Коледа

11-годишният Димитър от Бургас е включен за първи път в благотворителната кампания Българската Коледа.

Той е болен от Детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструващо лечение в специализиран цетър за рехабилитация. Лекарите дават шанс състоянието му да се подобри значително, след провеждането на правилно лечение.

По четири операции на всяко краче са направени на Митко, за да проходи. Лечението му продължава вече 10 години в специализиран санаториум.

Мирослава Милева - майка на Митко: Ходим поне по 2 пъти в годината за 2 месеца. В момента ми е прекалено трудно да покривам тези разходи. Мъжа ми е от 2 год. без работа. А съм пробвала една година съм го оставяла без лечение, детето върна наистина назад.

Мечтата на Митко е да стане компютърен специалист, за това усилено учи английски език.

Димитър: Английски и Информационни технологии, това са ми двата най-любими предмета. Имам една петица и всичко друго ми е шестици.

Когато не е на лечение, Митко посещава дневен цетър за деца с увреждания в Бургас. Там се обучава по специална програма и вече е в 5 клас.

Щилияна Иванова - социален работник в дневен център Св. Николай Чудотворец: Искам не само да се справя с учебния материал, но и проблемите, които има с крачетата с двигателните проблеми, да отминат. Нека новата година да му донесе най-вече здраве.

И през следващите години Митко трябва да провежда редовни рехабилитации. Въпреки тежката диагноза семейството не губи вяра, че детето им има шанс да се оправи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръководството на Терем подаде оставка
Ръководството на Терем подаде оставка
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди