НОВИНИ

"Българската Коледа" помага на 5-годишната Джули

5-годишната Джулиана Александрова от Стара Загора е едно от децата на "Българската Коледа". Тя е болна от  детска церебрална парализа и се нуждае от постоянна рехабилитация.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
09:12, 21.12.2010
Чете се за: 00:44 мин.
Българската Коледа
българската коледа помага годишната джули
Снимка:
5-годишната Джулиана Александрова от Стара Загора е едно от децата на "Българската Коледа". Тя е болна от детска церебрална парализа и се нуждае от постоянна рехабилитация.

В продължение на две години Българската Коледа помага на малката Джули да подобри състоянието си. За да се раздвижи момиченцето се нуждае от ежедневна рехабилитация и грижи. Детето посещава специализиран център, но процедурите са скъпи. Точно в най-трудния за родителите момент "Българската Коледа" ги подкрепя, като им дарява специален апарат.

Нели Събева-майката:
"Поставяме я в нея, там стои права, за да се вертикаликализира, да се научи да стои тялото право и сама."

Благотворителната инициатива дарява на 5-годишното момиченце и средства за рехабилитация. Благодарение на всекидневните масажи сега състоянието на Джулиана е по-добро и вече може да стои седнала

Светлана Генова-рехабилитатор:
"Виждаме, че двигателно детето участва активно в изпълнението на упражненията, които аз й задавам."

Руска Паскалева-кинезитерапевт:
"Почти вече активно запазва положение в седеж, което е много добре и продължаваме да работим в тази позиция. Както и вие сами виждате нещата слава богу напредват и се надяваме, че ще напредват и за в бъдеще - това ни е основната задача."

И тази година близките на Джули отново разчитат на помощта на Българската Коледа и добрите сърца на хората. За да сбъднат мечтата си да видят как малкото им момиченце прави първата си неуверена крачка само.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава посещението на премиера Борисов в Ливан
Продължава посещението на премиера Борисов в Ливан
Беларус - кървави избори
Беларус - кървави избори