НОВИНИ

Днес ще бъдат представени резултатите от “Българската Коледа–2008”

Днес ще бъдат представени   резултатите от “Българската Коледа–2008”. Участниците в нея ще се съберат  по покана на президента Георги Първанов  и съпругата му. Инициативата се проведе  за шеста поредна година, чрез нея се набират средства за лечение на болни деца и за подобряване на медицинското оборудване в нуждаещи се детски клиники.

бъдат представени резултатите българската коледа–2008
bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 10.03.2009
Чете се за: 00:38 мин.
Българската Коледа

Днес ще бъдат представени резултатите от “Българската Коледа –2008”. Участниците в нея ще се съберат по покана на президента Георги Първанов и съпругата му. Инициативата се проведе за шеста поредна година, чрез нея се набират средства за лечение на болни деца и за подобряване на медицинското оборудване в нуждаещи се детски клиники.

Кампанията на благотворителната инициатива "Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда" стартира на 1 декември миналата година. В предишните пет издания бяха събрани повече от 11 млн.лв. Подпомогнато беше лечението на близо 300 деца. Закупени бяха линейки и медицинско оборудване за почти 9 млн.лв. Организатори на благотворителната инициатива и този път бяха Администрацията на Президента, Българската национална телевизия и Нова Телевизия. Средствата, събрани чрез “Българската Коледа – 2008”, ще бъдат дарени на специализирани детски клиники и за закупуването на съвременна апаратура за ранна диагностика на генетични заболявания. Спешно ще бъдат подпомогнати 33 деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Здравната каса. Някои от тях са деца , на които “Българската Коледа” помага вече няколко години и ще продължи да осигурява тяхното лечение.

http://infocenter.bnt.bg/

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Икономически споразумения между Франция и Мексико
Икономически споразумения между Франция и Мексико
Убийство в Харманли
Убийство в Харманли