НОВИНИ

Започнаха снимките на филма "Искам да съм като теб"

Започнаха снимките на филма на Константин Божанов "Искам да съм като теб".

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
12:22, 07.09.2015
Чете се за: 01:09 мин.
У нас


Тур Линдхард - в ролята на Пири: "Моят герой Пири е сводник, той е добър човек, но е и малко мошеник. Помага на Павел, но определено не го прави безкористно".

Режисьорът Константин Божанов сравнява подбора на актьорите с избора на оркестър, който трябва да свири музика - важно е отношението, за да се влее енергията в общия пъзел. За героя си Павел разказва, че има способността да се фокусира върху това, което го вълнува, до степен да изключи останалия свят.

- Това не е ли бягство един вид?

Константин Божанов - режисьор и сценарист на филма: - Бягство е да. Аз си бягам целия си живот, животът ми по принцип е бягство, така че, ако има някакви паралели с моя живот това е то.

Ако си представите, че Холдън Голдфийлд от "Спасителят в ръжта" реши да отиде да търси създателя си Джей Ди Селинджър и го намери, общо взето това е есенцията на историята и сблъсъкът на представи, въображение и боготворене на един идол и реалността.

Филмът се очаква да бъде готов през март.

;

Започнаха снимките на филма на Константин Божанов "Искам да съм като теб". Режисьорът от години живее в Ню Йорк. У нас е познат с филма "Аве", който получи редица награди. Проектът е подкрепен от Националния филмов център и се реализира в копродукция с Българска Национална Телевизия. Сценарият е съавторство между Божанов и Ребека Ленкиевич, прочула се с филма "Ида", отличен с „Оскар" за чуждоезичен филм тази година.

"Искам да съм като теб" е "road movie". Филм за пътя, който носи познание. 16-годишният Павел тръгва след една мечта - да срещне своя идол - легендарен художник. В края на пътуването си из цяла Европа всъщност намира себе си.

Бари Койган - в ролята на Павел: "Той е момче, което вижда света от различен ъгъл. По време на пътуването си към художника Арно среща много хора и те го променят. И в крайна сметка разбира, че понякога е по-добре да не срещаш героите си".

Ирландецът Бари е на 22, но има зад гърба си няколко филма. Партнира му Тур Линдхард - датски актьор, познат от "Бързи и яростни", "Ангели и демони", "Сред дивата природа" на Шон Пен, "Островът" на Камен Калев.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж припадна при събарянето на незаконните постройки в Гърмен (снимки и видео)
Мъж припадна при събарянето на незаконните постройки в Гърмен (снимки и видео)
Иракчани са седемте души, които БНТ откри край Бродилово
Иракчани са седемте души, които БНТ откри край Бродилово