НОВИНИ

"Българската Коледа" помогна на болници

И в края на тази година отново ще станем част от невероятната сила на"Българската коледа"! Дарителската сметка на кампанията вече е отворена - ще я видити на сайта bgkoleda.bg, а до дни ще бъдат включени и мобилните номера, на които можете да изпращате своите SMS. "Българската Коледа" промени реалността в много детски болници и даде възможност на лекарите да се грижат по-успешно за стотици деца и новородени.

bnt avatar logo
от Мария Чернева
19:49, 30.11.2011
Чете се за: 01:12 мин.
Българската Коледа
българската коледа помогна болници
И в края на тази година отново ще станем част от невероятната сила на
"Българската Коледа"! Дарителската сметка на кампанията вече е отворена - ще я видити на сайта bgkoleda.bg, а до дни ще бъдат включени и мобилните номера, на които можете да изпращате своите SMS.

Българската коледа промени реалността в много детски болници и даде възможност на лекарите да се грижат по-успешно за стотици деца и новородени.

Този сладък детски сън е победата на лекарите за живот, краят на толкова майчини тревоги. В тези отделения, където се решават стотици човешки съдби, все по-често се чува - "благодарение на Българската Коледа". И все по-често се надяват на "Българската коледа". За инкубатори, които имитират условията в майчината утроба, за обдишващи апарати, за термоплотове.

Д-р Детелина Стоичкова - ІІАГ "Св. София":
- Такъв апарат болницата не може да си позволи, затова искрено се надяваме "Българската Коледа" да се съберат достатъчно средства, за да се купи такъв апарат.

Д-р Светлана Малинова, н-к неонатология при МБАЛ "Д-р Тота Венкова" -
Габрово: - Ние много се надяваме поне на един кувьоз интензивен, защото
работим с много стари кувьози и имаме крещяща нужда от нов апарат за
обдишване.

Миналата година бяха отправени десетки подобни молби. Тази година те вече са изпълнени. 16 болници от цяла България получиха тази година апаратура за един милион лева. Един милион лева, събрани въпреки кризата и по-оскъдните средства на всеки. Като тази година освен към отделенията за недоносени, даренията на "Българската Коледа" се насочиха към клиники, в които се лекуват деца с неврологични заболявания и ретинопатии.

С ретиналната камера и микроскоп лекарите в Пловдив вече поставят точни диагнози на всички недоносени. Уловени навреме, проблемите със зрението при бебетата имат по-големи шансове да бъдат решени.

Д-р Нели Савчева, изпълнителен директор на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" - Габрово: - Аз имам надежда, че нашите габровски жители тази година ще получат най-доброто.

Същото казват и в болниците в Хасково, Варна, Силистра, Кърджали, Смолян, Асеновград, Свищов, Бяла Слатина, Гълъбово. Защото "Българска Коледа" успя да събуди толкова много съпричастност и благотворителност. За спокойния сън и на това мъниче.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цветан Цветанов се срещна с посланици
Цветан Цветанов се срещна с посланици
Наградите Мистър Икономика 2011
Наградите Мистър Икономика 2011