НОВИНИ

"Българската Коледа" помага на малкия Кирил

Кирил Стоименов е едно от децата, които за Коледа разчитат на вашата помощ. Той страда от епилепсия и хидроцефалия и трябва редовно да ходи на рехабилитации. Българската Коледа може да помогне за това.

bnt avatar logo
от Боряна Каменова
19:46, 12.12.2011
Чете се за: 00:43 мин.
Българската Коледа
българската коледа помага малкия кирил
Снимка:

Кирил Стоименов е едно от децата, които за Коледа разчитат на вашата помощ. Той страда от епилепсия и хидроцефалия и трябва редовно да ходи на рехабилитации. Българската Коледа може да помогне за това.Кико живее само с майка си Боряна. На света и на Коледа са си само двамата. За своите няма и три години е преживял три ядрено-магнитни резонанса под пълна упойка. За да се следи течността в главичката му.

Боряна Стоименова: - Болничък е, болят го ушичките и гърлото, покажи, мамо, къде те боли. От самата хидроцефалия той е с двигателно изоставане. От началото беше с болки в главата. Когато си легнеше в креватчето или количката, той си удряше главата.

Лекар съветва Боряна да му сложат много скъпа специална клапа в главата.

Боряна Стоименова: - Той каза, че няма много време. В рамките на един месец трябва да се оперира детето, тъй като не му дава повече от един
месец.

Познати разубеждават Боряна. Не месец, година по-късно Кико е много по-добре. Рехабилитациите му помагат. Но за тях трябват пари - Боряна не работи, живеят под наем, помощ идва само от познати. И от Българската Коледа.

Боряна Стоименова: - Както сега, например, два месеца не ходи... тъй като се свежда до самите финанси, за някой може би това са малко пари, но за нас са много.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отрова на коледния пазар
Отрова на коледния пазар
Камерън се отчита пред депутатите
Камерън се отчита пред депутатите