НОВИНИ

Арестуваха шефа на предизборния щаб на Доналд Тръмп в САЩ

Ръководителят на предизборния щаб на кандидата за президентската номинация на Републиканската партия в Съединените щати Доналд Тръмп е бил арестуван във Флорида. Срещу него е повдигнато обвинение във физическо малтретиране.

bnt avatar logo
от Георги Петров
06:56, 30.03.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

По данни на полицията в град Джупитър, Флорида, 42-годишният Кори Левандовски е обвинен, че преднамерено е сграбчил и предизвикал охлузвания по горната част на ръката на репортерката Мишел Фийлдс. Това е станало на пресконференция на предизборно събитие на Тръмп на 8 март. Властите разпространиха и видеозапис от случилото се между Фийлдс и Левандовски. На клипа се вижда как репортерката върви до Тръмп и после Левандовски я сграбчва за горната част на ръката и я дръпва назад.

Доналд Тръмп вече излезе с официално изявление по въпроса и заяви безусловната си подкрепа за Левандовски.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ: "Мисля, че ако гледате записите, ще видите, че всъщност той се опитва да я блокира. Така го виждам аз. Тя ме държи и ми задава въпроси, а дори не би трябвало да задава въпроси. Пресконференцията все пак продължи 45 минути. Срамота е, че нещо такова изобщо може да се случи, но аз заставам зад своите хора. Може да не е политически добре за мен, но аз ще застана зад него."

Тръмп подчерта още, че неговият служител ще докаже невинността си в съдебната зала. Политическите му противници Хилари Клинтън и Тед Круз вече заявиха, че милиардерът носи отговорност за инцидента и похвалиха репортерката Мишел Фийлдс за това, че е потърсил правата си. При първо провинение за леко физическо малтретиране законът предвижда максимална присъда от една година лишаване от свобода или глоба в размер на 1000 долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имотите на хората от село Трифоново под вода
Имотите на хората от село Трифоново под вода
Протести срещу закона за самоотбрана в Япония
Протести срещу закона за самоотбрана в Япония