НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Празнична и изборна седмица. Мария Каварджикова отпразнува специална годишнина, цифрите тук нямат значение.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:42, 05.11.2016
Чете се за: 00:53 мин.
Още

В Народния театър отбелязаха празника подобаващо, с „Вишнева градина”, постановка на незабравимия Крикор Азарян. Вече четвърт век харизматичната актриса е на най-голямата ни театрална сцена. През този сезон може да я гледате в хитови спектали, като „Почивен ден”, „Идеалният мъж”, „Солунските съзаклятници”, „Две”. Специално за нея Елин Рахнев написва моноспекктакъла "Флобер". На големия екран знакова е ролята ѝ в "Оркестър без име", "Куче в чекмедже", "Една калория нежност". Цени и малките и големи роли, с барометър - публиката.

И един заслужил мъж. Толкова, че е първият, който влиза в класацията на „Гламър” „Жена на годината”. „Той е направил толкова много за жените по света, като никой друг”, обясняват избора от бляскавото издание.

Какво се случва зад кулисите и в ателието. „Стаята на Йонко Василев” се нанася в галерия "Кредо Бонум", на 10 ноември. Знаци и символи от отминали времена влизат в диалог с нови обекти.

„Иван Мърквичка – българския чех”. 160 години от рождението на художника, заел ключово място в следосвобожденската ни култура отбелязват и в Прага, с мащабна изложба в културния институт р, с шедьоври от двете страни.

„Възрожденски разкази” идват с танц и музика и ансамбъл „Чинари”. На 28 ноември в НДК ще се потопим в героичните времена. Вихрени български хора, патриотични маршове, възрожденски песни и думите на Ботев, Вазов и Захари Стоянов се събират в мащабен спектакъл. Автор, хореограф и режисьор е Асен Павлов, носител на ИКАР 2015 г. за спектакъла “Траките”. Танцьорите от “Чинари”, певиците от трио “Булгарина”, музикантите от група “Etnotix” и “Софийски духов оркестър” ще ни разказват в ритъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Рига премиерът Борисов разговаря с македонския си колега Емил Димитриев
В Рига премиерът Борисов разговаря с македонския си колега Емил Димитриев
​Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва в президентския дворец​
​Новите министри в гръцкото правителство положиха клетва в президентския дворец​