НОВИНИ

Цветан Цветанов за Шенген, агресията на младите и бонусите

България и Румъния са изпълнили критериите за "Шенген" и оттук нататъквсичко зависи от политическата партия в Холандия, която се противопоставя на членството ни. Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира решението на Европейския съвет двете страни да получат отговор за придсъединяването си към общото пространство през септември, като на практика повтори тезата на премиера Бойко Борисов, изказана по-рано в Брюксел. Цветанов беше гост в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

bnt avatar logo
от Данаил Глишев
11:59, 02.03.2012
Чете се за: 14:40 мин.
У нас
цветан цветанов шенген агресията младите бонусите
Снимка:

България и Румъния са изпълнили критериите за "Шенген" и оттук нататък
всичко зависи от политическата партия в Холандия, която се противопоставя на членството ни. Така министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира решението на Европейския съвет двете страни да получат отговор за придсъединяването си към общото пространство през септември, като на практика повтори тезата на премиера Бойко Борисов, изказана по-рано в Брюксел. Цветанов беше гост в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

Министърът на вътрешните работи повтори и още една политическа теза.
Тази на еврокомисар Кристалина Георгиева :„Нека да бързаме бавно за
влизането ни в Шенген".

Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи: - Аз не смятам, че нашата политика трябва да бъде на ясно противопоставяне с Холандия. Трябва да Ви кажа, че преди дни имах среща с холандския посланик и това, което той ми благодари е, че всъщност няма промяна в сътрудничеството по темата "Сигурност". Защото ние работим изклрючително добре по съвместни проекти и по това, което казах и преди малко, за националния механизъм за трафик на хора, беше изработен благодарение на холандските партньори.

По темата за бонусите на държавните служители у нас министър Цветанов съобщи, че сред членовете на политическия му кабинет няма раздадени
допълни суми.

Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи: - Днес, темата "бонуси" е много чувствителна за обществото. Тази тема еше вкарана в дневния ред на обществото, за да не говорим за политики, които всъщност се приемат и в Парламента. Политики, които ние трябва да търсим съответните ресурси, за да можем да ги реализираме.

Вицепремиерът обяви, че са готови законодателните промени, които предвиждат споразумениeто при пътнотранспортно произшествие да отпадне
напълно.

Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи: - Ще отпадне споразумението като възможна хипотеза при такива случаи...
БНТ: - Прощавайте! Изобщо отпада или за споразумение без изричното съгласие на близките на жертвата?
Цветан Цветанов, министър на вътрешните работи:- Отпада изобщо споразумението за пътнотранспортните произшествия.

Пълен текст на интервюто

Водеща Жени Марчева:
Добро утро сега казвам на вицепремиера и министър на
вътрешните работи Цветан Цветанов. Здравейте, господин министър.
Цветан Цветанов:
Здравейте. Добро утро.
Водеща:
Мисля си, че е някак логично да започнем нашия разговор оттам, откъдето приключи предишният ни разговор, когато се включихте по време на дискусията тук, в това студио, в която заместник главният прокурор Валери Първанов каза, че прокуратурата сключва споразумение с убийците на пътя, защото затворите в България са препълнени. Последва извинение и от страна на г-н Първанов, и от страна на главния прокурор Борис Велчев. Как ви се струват тези извинения?
Цв. Цветанов:
За да прекратим всякаква интерпретация за възможни
спекулации с подобни споразумения. . . Знаете, че желанието на близките на жертвите по пътищата. . . поискаха и едно от техните искания беше да се премахне споразумението. Това, което поехме като ангажимент, в 10-дневен срок да бъдем готови с бъдещи законодателни промени, които трябва да бъдат реализирани. И ще се постараем, ако е възможно, да се организират майките, защото те днес ще бъдат информирани, и бащите, разбира се, за намеренията ни в понеделник да проведем една такава дискусия. . .
Водеща:
Да разбирам, че сте готов със законодателните промени?
Цв. Цветанов:
Да, готови сме със законодателните промени. На база това, което беше дадено като предложения, това, което беше обсъждано с депутати от 41-о Народно събрание и представители от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, и това, което сме стигнали до заключение, е, че всъщност ще отпадне споразумението като възможна хипотеза при такива случаи. Също така. . .
Водеща:
Прощавайте, въобще отпада хипотезата за възможност за споразумение или за споразумение без изричното съгласие на близките на жертвата?
Цв. Цветанов:
Отпада въобще споразумението. . .
Водеща:
Отпада.
Цв. Цветанов:
. . . за пътно-транспортните произшествия. Също така. . .
Водеща:
Да припомня, прощавайте, че ви прекъсвам, да припомня пък позицията тогава на Валери Първанов в това телефонно интервю. Той каза, че това не е редно да се случи.
Цв. Цветанов:
Нека все пак да говорим, че органът, който приема
законодателството в България, това е българският парламент. Все пак българският парламент трябва да отговаря на очакванията на обществото, да изиграе своята превенция в ограничаването на жертвите по пътищата. А това е една от мерките, с които вече ние можем да създадем по-добри условия за правораздаване, търсене на съответната отговорност от лицата, които отнемат човешки живот, които примерно, да речем, са в пияно състояние, които примерно, да речем, са в някакви упойващи вещества, под въздействието, и управляват, другото, което е, не са правоспособни, другото, което е, че извършват такова пътно-транспортно произшествие на пешеходна пътека, или другото, което е. . . на светофар, когато има забранителен режим с червена светлина и ти прегазиш човек, няма как да бъдеш в общия. . .
Водеща:
Така, започнахте да изброявате. Отпада възможността за сключване на споразумение. Другите промени какви са?
Цв. Цветанов:
Другите. . . това са, които казах преди малко, за пешеходна пътека, за светофар. Когато всъщност има прегазен човек, разбира се, че трябва да се търси голямата строгост на закона. Другото, което беше също като искане, е когато има смъртен случай при пътно-транспортно произшествие, да има ограничение за напускане на страната. Защото имаме подобни случаи, в които и до ден-днешен не можем да намерим извършителите на това пътно-транспортно произшествие, които са напуснали страната и вече са някъде в странство. Така че в тази посока ние днес ще направим всичко възможно да запознаем близките на жертвите, за да може в понеделник действително да имаме една дискусия с финализирането на законодателните промени, които трябва да влязат в пленарна зала.
Водеща:
Доколкото разбирам, ГЕРБ има воля да реализира тези
законодателни промени?
Цв. Цветанов:
Нека да не минаваме под волята на ГЕРБ, а нека да говорим за волята на Народното събрание. Защото аз смятам, че тук трябва да се обединим всички, защото това всъщност е в интерес на обществото и е в интерес за тази превенция, която трябва да бъде. . .
Водеща:
Смятате ли, че ще получите и подкрепата на парламентарната опозиция за тези промени, които възнамерявате да предложите?
Цв. Цветанов:
Ами, съдейки от законодателни промени, които са правени 2006 година, когато всъщност се правят промените за облекчаващия режим на лица, които са лишени от свобода за извършени тежки престъпления в. . . престъпността в страната, знаете поправката "Ванко-1", тогава консолидира всички политически формации за този либерален режим, който трябваше да бъде въведен, и за намаляване на присъдите. Надявам, че се този път и опозицията ще се консолидира около едно мнение, че трябва действително да изиграем съществена роля в превенцията и нека да бъдем в полза на обществото, а не да бъдем в полза на тези, които всъщност искат да заобикалят закона. . . или пък близките на жертвите да получават известия за споразумението, което са направили прокурорът и примерно, да речем, извършителя на това. . .
Водеща:
В какъв срок, според вас, ще се ангажира Народното събрание да гласува тези промени, за да могат те да бъдат приети?
Цв. Цветанов:
След като окончателно бъдат. . . така, бъде постигнат
консенсус около тези текстове, това, което беше поето като ангажимент от Наско Анастасов, заместник-председател на парламента и, така, председател на вътрешната комисия в 41-о Народно събрание, мисля, че в рамките на месец може действително да се вкарат и в пленарна зала.
Водеща:
Господин министър, плаши ли ви това, което се случва в Студентски град?
Цв. Цветанов:
Разбира се, че ни плаши. И то не, че имаме поредния случай, а просто начинът, по който всъщност се решават проблемите между младите хора. Защото е притеснителна и цялостната агресия, която наблюдаваме и в училищата по определени случаи. И, разбира се, това е ефектът от всичко това, което се случи през последните 20 години.
Водеща:
Защо всъщност расте агресията. . .
Цв. Цветанов:
Защото тези деца. . .
Водеща:
. . . там ли е ключът?
Цв. Цветанов:
Защото тези деца израснаха в годините на демокрацията. Тези деца формираха своите ценности от улицата, от това, което всъщност създадохме като начин на поведение и решаване на проблеми в обществото - с бухалки, с мутри, с наркотици, с проститутки. И всъщност това бяха моделите, които се възприемаха от младите хора. . . като лица, които са успели в живота и могат да имат едно благоденствие с повече финансови ресурси. За голямо съжаление тук основна вина се пада и върху всички институции, които имат отношение към генералната превенция и, разбира се, ефективността във всичко това, което се нарича престъпност. . .
Водеща:
Нали знаете, няма колективна вина. Ако търсим наистина причините. . .
Цв. Цветанов:
Да, разбира се, но. . .
Водеща:
. . . трябва конкретно да кажем кой, защо, кога не е бил на мястото си, защо не си е свършил работата.
Цв. Цветанов:
Когато сме имали лавинообразно регистриране на престъпност през всички тези години и когато сме нямали обратния ефект - с лавинообразно правораздаване, разбира се, ефективно, сами разбирате, че усещането за безнаказаност остава във всички тези подрастващи и те смятат, че това е всъщност начинът на поведение, който те могат да демонстрират и да решават проблемите помежду си. Разбира се, че няма как да не отчетем и факта, че всъщност имаме присъди, които са произнесени, имаме по пет, по шест, по четири, по три години забавяне на мотивите, и всъщност имаме едни дълги съдебни процеси, които са престъпления, извършени 1996, 1998, 2000, 2001 година. . . И всъщност, когато няма правораздаване, сами разбирате, че тези, които са извършили тези престъпления, те правят същото, само че с още по-голяма острота и с много по-тежки последствия за околните.
Водеща:
Г-н министър, хората, които в момента ни гледат, отново ще
кажат - ето, Цветан Цветанов отново търси проблемите в съдебната
система.
Цв. Цветанов:
Аз не съм казал съдебната система. Аз казвам, че това е
комплексен подход, това е комплексен подход. И тук трябва да бъдем абсолютно всички ангажирани - и медии, и общество, и неправителствени организации, и институции. Защото, разберете, няма как. . . имаше въпроси към мен, които бяха задавани през тези дни - какво ще направи полицията в този случай, който е. . . последният инцидент в Перник. Разберете, няма как да сложим полицай. . .
Водеща:
Перник или Студентски град?
Цв. Цветанов:
Студентски град. Не можем да сложим полицай пред всяко общежитие, на всеки етаж или пред всяка стая, в която има някакъв шум или скандал, който възниква между младите хора. Просто ние трябва да бъдем активни като родители, трябва да бъдем активни като граждани на това общество и, разбира се, да имаме необходимия диалог с тези млади хора, за да може и те действително да бъдат част от всичко това, което трябва да направим заедно.
Водеща:
Всъщност как така се оказа, че всъщност убиецът на
19-годишния Марио е най-тихият, най-кроткият, най-възпитаният и този, най-важното, който не е употребил и грам алкохол, става въпрос за Илко Радев от Добрич. Не е ли парадоксално това?
Цв. Цветанов:
Аз видях вчера в един журналистически репортаж изкъртената врата, което означава, че е имало сериозна агресия, за да може да се влезе в тази стая и да може да се търси сблъсъкът. Разбира се, че под въздействието на алкохол има хора, които всъщност може би стават неконтролируеми. Може би родителите не ги знаят в тази светлина, но никой родител не смятам, че знае как постъпва детето му, когато е пияно. Това, което за мен е изключително важно, е, че това трябва да бъде още един случай, който трябва изключително много да заостри вниманието на всички нас, пак повтарям, като част от това общество. Защото България трябва ние да я променим, а не някой отвън да ни промени, или да чакаме. . . че тези случаи, които днес ги констатираме, няма да стигнат до всеки един друг. Защото никой не е застрахован от подобен инцидент, но всички ние трябва да допринасяме това да не се случва, да ги ограничаваме тези случаи да бъдат много по-малко.
Водеща:
Така, но отново връщаме съвсем конкретната трагедия, има ли достатъчно ярки доказателства, че именно Илко Радев е физическият убиец на 19-годишния Марио?
Цв. Цветанов:
От всичко, което се случи в първите 24 часа, прокурорът е счел, че това е човекът, който всъщност е нанесъл тази смъртоносна прободна рана в тялото на момчето от Перник. Разбира се, че всичко това, има назначени експертизи, допълнително ще бъде доказано. Но пак казвам, че трябва да имаме предвид, че имаме един студент, който си е бил в стаята, който си е почивал, който по всяка вероятност сигурно се е готвил за следващия ден, и не е искал да бъде част от тези шумни оргии, които се. . .
Водеща:
Но точно той се е превърнал в неволния убиец.
Цв. Цветанов:
Ами, тук вече трябва прокуратурата и съдът, разбира се, след това да види каква е тежестта и при какви обстоятелства е настъпила тази смърт.
Водеща:
Сега, преди минута неволно казахте Перник вместо Студентски град. . .
Цв. Цветанов:
Защото момчетата са от Перник, двама братя близнаци.
Водеща:
Така е, но пък ме подсещате също за Перник и за отвличането и убийството на Мирослава. Знаете, в момента двете комисии, официалната, която работи в Народното събрание, и алтернативната, тази, която. . .
Цв. Цветанов:
Нека да говорим за официалната. А за алтернативи... знаете, че в България винаги има алтернативи на нещо. Нека да говорим за официалната и за тази, която всъщност прави всички действия, за да може действително да излезе обективната истина.
Водеща:
А за алтернативната какво мислите? Смятате ли, че тя също може да бъде обективна и да стигне до важни изводи?
Цв. Цветанов:
Ами, това, което вчера беше като част от дискусията в
парламента, защото бях, когато се дискутираше и националната стратегия за интеграция на ромите, това, което от анкетната комисия и от ръководството на анкетната комисия се каза, че всъщност могат да имат допуск до протоколите от заседанията, които се провеждат, за да може всеки един да е спокоен, че няма абсолютно никаква манипулация. Единственото, от което се води анкетната комисия, е да излезе самата истина и да се предложат реални законодателни промени, ако се нуждаем от такива. Защото анкетната комисия не е разследващ орган, тя е само за да обективира цялата тази ситуация, да се види дали има виновни, дали няма и, разбира се, да се предложат законодателни промени.
Водеща:
А вие смятате, че алтернативната комисия се прави на
разследващ орган ли?
Цв. Цветанов:
Не, не. Не, но по принцип всяка една комисия в парламента не е разследващ орган. Тя само може да излезе със становища, които да бъдат с конкретни констатации, и да видим какво можем да направим в чисто законодателен аспект.
Водеща:
Сега, преди няколко дни пред Българското национално радио председателят на въпросната комисия Красимир Ципов каза, че целта всъщност на тази алтернативна комисия е вашата оставка. Така ли е?
Цв. Цветанов:
Е, тя моята оставка много пъти е искана от опозицията,
защото винаги са ме обвинявали в неща, които всъщност въобще не отговарят на истината, но това е част от политическия живот в българския парламент и, разбира се, опозицията винаги се стреми към оставките на тези, които всъщност представляват някакъв интерес за тях.
Водеща:
Колкото до тази неофициална тревожна информация, която са събрали членовете на опозиционната комисия...
Цв. Цветанов:
И каква е тя?
Водеща:
...за това, че Стойчо Стоев-Чочо нямал следи от барут по ръцете си.
Цв. Цветанов:
Ама, пак казвам, има следствие, има производство,
което...всъщност компетентният орган е прокуратурата, а ние всъщност изпълняваме всички действия, които ни се възлагат като разследващи органи. А това, което в момента прави парламентът, е също да обективира всичко това, което се е случило, и дано да помогнат за евентуални бъдещи законодателни промени.
Водеща:
Колкото до другия, може би далеч по-принципен въпрос, стана ясно вчера, че независимият депутат Димитър Колев, който е част от тази комисия, е в известен смисъл в конфликт на интереси, тъй като е познавал, познава дамата, с която е живял Стойчо Стоев-Чочо. Ще призовете ли този депутат да напусне комисията и да бъде заменен от друг депутат на негово място?
Цв. Цветанов:
Какво имате предвид? Аз просто това...
Водеща:
Вчера в парламента, затова обяснявам, мислех, че знаете, стана ясно, че въпросният депутат Димитър Колев в миналото си е работил заедно с жената, с която е живял Стойчо Стоев-Чочо, който се самоуби, което пък даде повод на опозицията да смята, че това е открит конфликт на интереси и г-н Колев би трябвало да си направи отвод от тази комисия.
Цв. Цветанов:
Нека този дебат да го водят в парламента. Знаете ли, те са проблемът и това е част от всичко това, което наблюдаваме в тези години. Всъщност ние не се фокусираме върху реалните политики, които трябва да бъдат реализирани, защото аз преди малко споменах за нещо, което вчера беше прието в парламента, което обаче днес не намирам никъде прочит в сутрешните блокове.
В България за първи път се приема, в българския парламент, национална стратегия по интеграция на ромите. Защото това е една тлееща бомба от чисто социално естество, която може да взриви държавата след 20 години или след 10 години, и това, което всъщност беше пропуснато през тези 20 години, ние създадохме едни сериозни проблеми, които в момента почват вече да излизат на дневен ред. И в момента, когато имаме нещо, което трябва да търсим повод за дискусия с неправителствения сектор, да привличаме повече съмишленици, да представяме нещата по начин, който ще бъдат градивни за страната ни, защото 2020 г. по изследвания на Световната банка, по изследвания, които са правени и от Европейската комисия, около 23 процента от пазара на труда ще бъде от ромската общност и ако ние не предприемем действия за реална интеграция, която наблюдаваме в други европейски държави или държави извън Европа, ние всъщност си създаваме един социален проблем, една социална бомба от тези 23 процента, ако не бъдат образовани, ако не бъдат създадени трудови навици и ако не бъдат част от това, което се нарича България и български граждани. И ето това нещо няма никъде никаква дискусия. Преди време се прие националният механизъм за трафик на хора...
Водеща:
Г-н министър, многократно, многократно сме дискутирали...
Цв. Цветанов:
Не, момент, момент, това са важни неща, не, това са важни неща. Само секунда.
Водеща:
...за ромската интеграция.
Цв. Цветанов:
Само секунда, ако ми позволите.
Водеща:
А това, че днес това не фигурира, да кажем, на челно място по пресата или като дискусия, аз не виждам защо трябва да ви притеснява. Това винаги се е дискутирало, и то с нужната сериозна.
Цв. Цветанов:
Не, не ме притеснява, не ме притеснява това. Притеснява ме, че всъщност нещо, което се приема от българския парламент, където всъщност има политически консенсус към приемането на тази национална стратегия и плана за действие на тази стратегия, не отделяме необходимото внимание. Защото утре вие ще ми зададете въпроса сигурно, или дискусия за ромската престъпност, защото така се формулира от някои политици в България, но всичко това трябва да мине през призмата на ясни правила и на цялостна стратегия. И това, което вие казвате, че може би не е най-важното, но аз казвам, че не се даде заслуженото и по националния механизъм за трафик на хора, защото знаете ли колко момичета попадат в тази мрежа за трафик на момичета с цел...
Водеща:
Аз мисля, че сте несправедлив. Приемем тези критики не лично към нашата работа на сутрешния екип, но...
Цв. Цветанов:
Не, не, не критики. Аз говоря за това, което всъщност...
Водеща:
...тези две теми - ромската интеграция и трафикът, за който говорите, толкова пъти абсолютно сериозно са присъствали тук, в ефира ни, че простете, но нямам, нямам грях за това, че тази тема не фигурира сериозно. Напротив, винаги тези две теми са фигурирали сериозно.
Цв. Цветанов:
Да, но нека приемем, че анкетната комисия работи от може би десетина дни и вие всеки ден говорите за анкетната комисия и алтернативата на анкетната комисия. А нещо, което вчера се приема от българския парламент с пълен консенсус, никой не му дава заслуженото. Защото ние трябва да търсим и национални приоритети, по които да се обединяват всички политически формации независимо от техните различия. И тук трябва да ви кажа, че вчера присъствах на изказвания, които бяха много добри и от ДПС, и от БСП, и, разбира се, от ГЕРБ, които всъщност бяха най-активни в дебата. Ето това са неща, които...всъщност ние трябва да търсим не само противопоставянето, само интригата, само омразата, ами да видим къде можем действително да се обединим по основните приоритети. И в момента темата, която даваме и за Студентски град. Ние трябва да обединим обществото в ясно формулирани приоритети. Първата тема, която ме питате, ние трябва да обединим обществото и политиците в това, че законодателството трябва да съответства на необходимостта от тази промяна, ако тя бъде нужна.
Водеща:
Добре, искате теми, които ни обединяват, но обединява ли ни...
Цв.Цветанов:
Не само...те са важни за всички нас...
Водеща:
...или ни разделя, съгласна съм, разделя темата Шенген. Ето, цитирам мнение на премиера Бойко Борисов отпреди минути в Брюксел - една политическа партия в Европа разиграва целия Европейски съвет, казва той. Докога и можем ли да се противопоставим на това разиграване?
Цв. Цветанов:
Аз не смятам, че нашата политика трябва да бъде на ясно противопоставяне с Холандия. Защото трябва да ви кажа, че аз преди дни имах срещи с холандския посланик, и това, което...той ми благодари, че всъщност няма промяна на сътрудничеството в темата сигурност, защото ние работим изключително добре по съвместни проекти и, разбира се, по това, което казах и преди малко за националния механизъм и за трафика на хора, беше изработен благодарение на холандските партньори, за да може действително да имаме един механизъм, национален, за трафика на хора, който всъщност да бъде част от политиките, които трябва да реализираме.
Водеща:
Окуражаващо ли е, че все пак беше взето вчера решение през септември да бъде ясно вече назована датата, на която ние ще станем членове на Шенген.
Цв. Цветанов:
България е изпълнила своите критерии, както и Румъния, така че оттук нататък всичко зависи от въпросната политическа партия в Холандия и ако тя е окей, значи, Европейският съюз ще бъде окей. Ако тя не е, защото знаете, че приемането и влизането в шенгенското пространство става с единно решение от всички...
Водеща:
Пълно съгласие. Ако тя обаче каже не, ние няма да сме окей. Докога?
Цв. Цветанов:
Аз смятам, че трябва в общи линии да се съобразим с
изказването, което беше формулирано от еврокомисаря Кристалина Георгиева. Нека да бързаме бавно за влизането в Шенген.
Водеща:
Добре.
Цв. Цветанов:
Защото в момента мисля, че това е най-доброто.
Водеща:
Да завършим с бонусите. Последен въпрос. Премиерът бе супер ясен, супер категоричен, вие нещо имате ли да връщате?
Цв. Цветанов:
Не, нито аз, нито политическият кабинет в Министерство на вътрешните работи. И ето тук за бонусите пак, ако ми позволите нещо, което измества леко центъра по темата за бонусите, защото...
Водеща:
Кое, кое измества центъра?
Цв. Цветанов:
... когато говорим за бонуси, ние говорим за икономии. Нали така? А някой зададе ли си въпроса какви бяха политическите кабинети в предишното управление, защото в Министерство на вътрешните работи знаете ли колко беше политическият състав?
Водеща:
Колко?
Цв. Цветанов:
Петима заместник-министри, аз работя с двама
заместник-министри, 12 съветници на всички тези
заместник-министри, а в момента политическият екип на
Министерство на вътрешните работи работи без нито един съветник. Защото има достатъчно дирекции и служби, които всъщност трябва да подпомагат ръководството на Министерство на вътрешните работи както със становища, както с експертиза, както с политики, които трябва да формулираме и да реализираме. Ето това са нещата. И нямаме нито един лев, който да е даден за бонуси на политическия екип...
Водеща:
Наистина последен въпрос - смятате ли, че премиерът рискува с това свое решение да си създаде врагове сред своите? Ето вижте вчера какво каза вече вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя каза няма да призова тези, на които съм дала бонуси да ги върнат.
Цв. Цветанов:
Разбира се, че това е призив от премиера. Знаете, че той има решения, които може да вземе впоследствие, когато някой не е изпълнил или е счел за необходимо да не изпълни това разпореждане. Аз мога да кажа, че...нека да се придържам към казаното от премиера, да не коментирам президентската институция.
Водеща:
А защо да не я коментирате?
Цв. Цветанов:
Защото това е изказване на вицепрезидента на страната.
Водеща:
И бивш правосъден министър...
Цв. Цветанов:
Да.
Водеща:
... който вие чудесно познавате, с когото години наред сте работили рамо до рамо.
Цв. Цветанов:
Да. Аз не бих искал, аз знам, че всъщност днес темата бонуси е много чувствителна за обществото. Темата бонуси беше вкарана в дневния ред на обществото, за да не говорим за политики, които всъщност се приемат и в парламента, политики, които ние трябва да търсим съответните ресурси, за да можем да ги реализираме. Това е.
Водеща:
Добре. Благодаря ви за този разговор.
Цв.Цветанов:
Благодаря ви и аз.
Водеща:
Това беше вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge

Още У нас

Откриха второ древно пристанище на Созопол (СНИМКИ)
Откриха второ древно пристанище на Созопол (СНИМКИ)
22:22, 17.09.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Вижте къде може да проверите номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите
Вижте къде може да проверите номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите
21:52, 17.09.2024
Чете се за: 01:47 мин.
В "Референдум": Необходими са повече средства за нова техника в армията
В "Референдум": Необходими са повече средства за нова техника в армията
21:21, 17.09.2024
Чете се за: 01:00 мин.
Илияна Йотова: Очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК
Илияна Йотова: Очаквах България да получи някои от по-ресурсните ресори в ЕК
21:09, 17.09.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Магичен въздушен спектакъл за Деня на София пред НДК
Магичен въздушен спектакъл за Деня на София пред НДК
21:04, 17.09.2024
Чете се за: 00:35 мин.
19 000 деца, учители и родители ще работят срещу тормоза в училище
19 000 деца, учители и родители ще работят срещу тормоза в училище
20:49, 17.09.2024
Чете се за: 03:15 мин.
Мъж загина при пожар в столичния квартал "Младост" 3
Мъж загина при пожар в столичния квартал "Младост" 3
20:41, 17.09.2024
Чете се за: 00:27 мин.
Сондажи за злато в района на Своге вдигнаха градуса на напрежение
Сондажи за злато в района на Своге вдигнаха градуса на напрежение
20:26, 17.09.2024
Чете се за: 04:12 мин.
Експеримент на БНТ - какво се случва с организма на човек, когато в колата са 11 души
Експеримент на БНТ - какво се случва с организма на човек, когато в колата са 11 души
20:00, 17.09.2024
Чете се за: 04:57 мин.
"Орлите не умират - те отлитат": Емоционално видео в памет на загиналите военни пилоти пуснаха от МО
"Орлите не умират - те отлитат": Емоционално видео в памет на загиналите военни пилоти пуснаха от МО
18:58, 17.09.2024
Чете се за: 01:10 мин.
Цветана Манева получи наградата на София за изключителни постижения и принос в културата
Цветана Манева получи наградата на София за изключителни постижения и принос в културата
18:44, 17.09.2024
Чете се за: 05:20 мин.
Фаталният полет на L-39: Вероятно самолетът е пилотиран от майор Петко Димитров
Фаталният полет на L-39: Вероятно самолетът е пилотиран от майор Петко Димитров
18:28, 17.09.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
Как се формират цените на лекарствата
Как се формират цените на лекарствата