НОВИНИ

900 български първокурсници ще учат в университети в Холандия и Дания тази есен

400 български студенти ще учат през следващата учебна година в Дания и Холандия благодарение на проекта "Световно образование". Общо 900 ще са българските първокурсници в двете държави.

bnt avatar logo
от Ангелина Грозева
22:41, 03.08.2017
Чете се за: 00:53 мин.
Още
900 български първокурсници учат университети холандия дания есен

Холандия става все по-атрактивна за българските студенти след Брекзит, заради разнообразието от специалности, които може да се учат на английски език и заради възможностите за финансиране и кредитиране на студентите от ЕС. 800 български първокурсници ще учат в 30 холандски университети. Значително по-малко - около 100 - ще са българските студенти през следващата учебна година в Дания.

Николай Христанов - старши консултант по проект "Световно образование": Тази година на първо място са специалности, свързани с игри - т.е.- "Гейм дизайн", също така много популярни са "Бизнес и мениджмънт", "Комуникации и медии", "Управление на комуникациите", "Право", "Международни отношения". Като университети в Холандия тази година най-популярен е университета в Гронинген.
Десислава Грозева - студент в Дания: И избрах Дания. Първо заради възможността последния семестър да прекарам в чужда страна на стаж, което за мен ще е огромна възможност да развия френския си като втори език. Второ - възможността да уча в чужбина открива нови хоризонти за мен за кариера.

Студентите и техните родители днес имаха последна възможност да се запознаят с процеса на обучение в холандските и датските университети и да разберат как да се подготвят за новата учебна година.

Димитър Филипов, студент в Дания - Олборг: Възможност да си намеря хубава работа в чужбина и да мога да живея в чужбина.
Родител на Димитър Филипов: Смесени са чувствата, да, от една страна - гордост наистина, това е най-голямото постижение за момента в неговия живот и от друга страна - да, доста далеч е, раздялата ще е продължителна. Ролята ми е да подпомагам като майка във всяко едно отношение- независимо дали в учебния процес или в живота.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина проф. д-р Яни Милчаков
Почина проф. д-р Яни Милчаков
Окончателно: Върнаха отново в ареста бившия координатор на НФСБ в Костинброд
Окончателно: Върнаха отново в ареста бившия координатор на НФСБ в Костинброд