НОВИНИ

На кого и защо помага "Българската Коледа"

Тази година инициативата "Българската Коледа" ще се съсредоточи върху рехабилитацията на деца с церебрална парализа. Какви грижи полагат лекарите по физикална медицина за пациентите разкри доц. д-р Чавдаров в интервю "Денят започва". 

кого помага българската коледа
bnt avatar logo
от БНТ
08:40, 04.12.2012
Чете се за: 00:27 мин.
Българската Коледа

Тази година инициативата "Българската Коледа" ще се съсредоточи върху рехабилитацията на деца с церебрална парализа. Какви грижи полагат лекарите по физикална медицина за пациентите разкри доц. д-р Чавдаров в интервю "Денят започва".

Доц. д-р Иван Чавдаров - директор на болница "Света София":
- Рехабилитацията в България не е на това равнище, на което бихме искали да бъде лекарите по физикална медицина. Причината може би е на лобита в различни сфери от нашия обществен живот, където по-активна е медицината, свързана с кардиология, неврология, акушерство и гинекология. Радвам се, че след тези 20 и няколко години нови икономически условия държавата в лицето на президента се сетиха, че нашите пациенти имат нужда от рехабилитация. С инициативата на президента тази година смятаме, че рехабилитацията е намери полагащото й място в общите медицински услуги, които се осигуряват в България.

Вижте видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Евакуираха град заради експлозиви
Евакуираха град заради експлозиви
Вицепрезидентът в Кипър
Вицепрезидентът в Кипър