НОВИНИ

Защо "Българската Коледа" избра неврологичните заболявания?

Всяка година се обединяваме около кампанията "Българската коледа" с желание да помогнем поне на едно дете, да видим поне една детска усмивка.

българската коледа избра неврологичните заболявания
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
08:35, 06.12.2012
Чете се за: 00:38 мин.
Българската Коледа
Всяка година се обединяваме около кампанията "Българската Коледа" с желание да помогнем поне на едно дете, да видим поне една детска усмивка.

Днес в предаването "Денят започва" проф. Владимир Пилософ - председател на Българската педиатрична асоциация, обясни какви са особеностите на кампанията тази година и къде ще се насочат главно парите от нея и защо.

Проф. Владимир Пилософ, председател на Българската педиатрична асоциация:
- Кампанията тази година е съсредоточена върху един проблем, има фокус. Това е са децата с неврологични заболявания, включително тези с церебрална парализа и то тяхната рехабилитация. Организаторите на Българската коледа тази година добре са напипали за какво най-много се искат пари от "Българската Коледа".

Рехабилитацията е изключително важен елемент от лечението на деца с подобни заболявания. Особено тези с ДЦП. Нещо повече, рехабилитацията трябва да започне от момента, в който има някакво съмнение, че има някакъв проблем в нервно-моторното развитие на тези деца. Това може да се миди още в първите десетина месеца от живота. За да има ефект, рехабилитацията трябва да се прави системно и индивидуално.

Вижте подробности във видеото.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Днес почитаме Св. Николай Чудотворец
Днес почитаме Св. Николай Чудотворец
Арестуваха Джон Макафий
Арестуваха Джон Макафий