НОВИНИ

Българската Коледа помага на Цветан

6-годишният Цветан от врачанското село Манастирище е едно от децата на Българската Коледа. Семейството му е благодарно на кампанията, защото една своевременна помощ за рехабилитация може да победи дори такава страшна болест като детската церебрална парализа.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска - Враца
19:35, 07.12.2012
Чете се за: 00:39 мин.
Българската Коледа
българската коледа помага цветан
Снимка:

6-годишният Цветан от врачанското село Манастирище е едно от децата на Българската Коледа. Семейството му е благодарно на кампанията, защото една своевременна помощ за рехабилитация може да победи дори такава страшна болест като детската церебрална парализа.

Цецко бил съвсем нормално бебе, когато се родил преди 6 години. Всички се радвали, защото бил първото дете и внуче в семейството. Много скоро обаче близките му забелязали симптомите на детска церебрална парализа и епилепсия и оттогава тръгнали все по болници. Започнали рехабилитация в столичния медицински център „Света София". Имало подобрение, но лекарите препоръчали лечението да се повтаря всеки месец.

Семейството се принудило да продаде и двете си крави, но оскъдните доходи пак не стигали. От инициативата Българската Коледа за две години им отпуснали 1600 лева.

Цецко: - Благодаря на Българската Коледа, че ми помогна да ми се оправи крака. Благодаря на всички доктори, че ми помогнаха!

Иванка Цветанова, майка на Цецко: - Сега той може да подскача, изграе по-спокойно. Добре е, ходи на детска градина.

Сега момчето се подготвя за училище и е научил много приказки и стихотворения. Като порасне мечтае да стане лекар, за да помага на болните деца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В очакване на Коледа
В очакване на Коледа
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди