НОВИНИ

"Българската Коледа" помага на 11-годишния Жоро Йосифов

"Българската Коледа" е каузата, която ни убеждава, че всеки от нас има силата да помогне и така да вдъхне нов живот на болните деца. Днес ще ви срещнем с 11-годишния Жорко от София. Въпреки крехката си възраст, вече е голмайстор в училището си и иска да стане велик футболист. От няколко години обаче се бори с едно от най-редките и опасни бъбречни заболявания в света - нефротичния синдром.

bnt avatar logo
от Милен Кирилов
19:34, 09.12.2012
Чете се за: 01:15 мин.
Българската Коледа
българската коледа помага годишния жоро йосифов

"Българската Коледа" е каузата, която ни убеждава, че всеки от нас има силата да помогне и така да вдъхне нов живот на болните деца. Днес ще ви срещнем с 11-годишния Жорко от София. Въпреки крехката си възраст, вече е голмайстор в училището си и иска да стане велик футболист. От няколко години обаче се бори с едно от най-редките и опасни бъбречни заболявания в света - нефротичния синдром.

Жорко Йосифов е ученик в 5 клас, а коварното заболяване нефротичен синдром се появява ненадейно докато е във 2-ри. Седмица след като е преболедувал морбили.

Рита Зигфридова - майка на Жоро Йосифов: "Имаше в тялото една издутина,
огромни перки, огромен корем и подпухнало лице, клепачи, всичко!"

С помощта на "Българската Коледа", която отпуска средствата за прескъпото лечение, Жорко е жив.

Рита Зигфридова - майка на Жоро Йосифов: "Всяка инфекция в тях, те
задържат урина и се издуват!"

Макар да е на строга диета и изследвания и да пие много лекарства, Жорко е като останалите здрави деца. Обича да играе на компютъра, има много петици и шестици по любимите предмети - литература, рисуване и физическо.

Жорко не само гледа мачове, но и иска да стане голям и добре платен футболист. Има план - първо да играе в ЦСКА, а после в световен отбор.

Жоро Йосифов: "Искам да бием Барселона, Реал Мадрид и после Милан да ме купи. - За колко да те купят? - За колкото искат те. - За колко ще се дадеш? - Ами за 20 000. - Евро, лева? - Не, паунда, английски!"

И най-новата прическа на Жорко е посветена на футболната му страст:

Жоро Йосифов: "Кристиано Роналдо има същата прическа! От тия лекарства се чувствам добре, без тия лекарства - лошо".

Въпреки че Жорко постоянно нашепва на майка си да не плаче, сълзите й не секват. Тя не спира да благодари за помощта на хората.

Рита Зигфридова - майка на Жоро Йосифов: "Благодаря на доц. Буева в тази клиника, която влизаме непрекъснато. И много съм благодарна на цялата България, на всички хора - българи, цигани, турци, които пращат есемеси!"

След почти тригодишното лечение Жорко се чувства все по-добре. Майка му и самият той мечтаят борбата за живот, която водят да завърши възможно
по-скоро и с победа.

Телефоните и сметките на "Българската Коледа" са отворени и очакват своите дарители!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Завърши срещата за климата в Доха
Завърши срещата за климата в Доха
Карерас репетира с музикантите от Софийската филхармония
Карерас репетира с музикантите от Софийската филхармония