НОВИНИ

"Българската Коледа" в помощ на Ема

От подкрепа се нуждаят още стотици деца. На Бъдни вечер ще ви разкажем за Ема - едно от децата на Българската Коледа, което вече прави първите си крачки, благодарение на хилядите дарители.

bnt avatar logo
от Диана Тодорова
19:37, 24.12.2012
Чете се за: 00:45 мин.
Българската Коледа
българската коледа помощ ема
От подкрепа се нуждаят още стотици деца. На Бъдни вечер ще ви разкажем за Ема - едно от децата на "Българската Коледа", което вече прави първите си крачки, благодарение на хилядите дарители.

Тази година родителите на момиченцето отново разчитат на благотворителната кампания, за да може детето им да проговори.

Надя Мартинова, майка на Ема:
- Добра ли си, кажи?

Ема:
- Да!

Надя Мартинова, майка на Ема:
- Да, засега търсим само въпроси с "да" и "не".

На 4 години Ема все още се учи да говори и ходи. Заради детската церебрална парализа израства колкото при мама и тати, толкова и в "златните ръце" на рехабилитаторките от болница "Света София".

Надя Мартинова, майка на Ема:
- На 9-тия месец я хванахме, че не може и да седне на кантара, трябваше да седне, за да я премерят и докторката каза "Ще ви изпратим на гимнастика за месец-два и ще се оправи всичко" и вече четвърта година ходим на гимнастика.

Първите крачки вече са налице - борбата си заслужава. За да има напредък и в умственото развитие, Ема се нуждае и от ежедневна работа с логопед и психолог. Цялото семейство се издържа с учителската заплата на майката, затова за тях Българската Коледа е повече от кампания.

Надя Мартинова, майка на Ема:
- Не само ние, има много други деца в България, които имат нужда от този смс... Просто... Позволете си го! И благодим ви... Знаем, че е трудно.

А целувките, които Ема изпраща, са нейният начин да ни каже "благодаря".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдни вечер във фургон
Бъдни вечер във фургон
101 гайди в Калофер
101 гайди в Калофер