НОВИНИ

Академик Георги Марков: Европейският съюз е едно военно джудже

Гост в предаването "Още от деня" беше историкът Академик Георги Марков.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:48, 28.03.2016
Чете се за: 00:41 мин.
По света
академик георги марков европейският съюз едно военно джудже

Академик Марков заяви, че Европейският съюз може да е икономически и политически гигант, но е едно военно джудже, защото няма армия, но има НАТО, а това са Съединените щати, това означава, че Европейският съюз е подчинен на политиката на САЩ и е заложник на Ердоган, каза акад. Марков.

Военният бюджет на Германия вече е 1.5%, масово разоръжаване, момчетата вече не могат да маршируват, феминизират се, меко казано, това е груба политическа грешка, обобщи Георги Марков. И припомни, че преди 20 години, когато Самюъл Хънтингтън издаде книгата си “Сблъсъкът на цивилизациите”, масово са я отхвърляли, книгата не се е приела от политици, дори от учени, той е предвидил още в началото на 90-те години днешните проблеми. Опонирали са, че трябва да има диалог между цивилизациите, създали са международно движение “Да отворим домовете си, сърцата си”. Либерална Европа е със слаба имунна система, тя не може да защити себе си, подчерта историкът.
“Отвратен съм, защото избиват хора невинни, случайни, а тези, които ръководят Европейския съюз, те са под строга охрана, на всеки 3 месеца държат надгробни слова, панихиди, едни и същи изтъркани приказки и казват: Ние сега ще спрем тероризма. До следващия атентат”, каза акад. Марков.

Вижте целият разговор в "Още от деня"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двойните стандарти за терора по света
Двойните стандарти за терора по света
„Млади виртуози” по пътя на голямата сцена
„Млади виртуози” по пътя на голямата сцена