НОВИНИ

Александрина Пендачанска в спектакъла "Това съм аз"

Александрина Пендачанска ще представи знакови за кариерата си оперни арии в мултимедийния концерт спектакъл "Това съм аз" в зала 1 на НДК. Диригентът Мартин Пантелеев и оркестърът на Пловдивската опера са сценични партньори на световната прима.

bnt avatar logo
от Владислав Севов
20:55, 30.03.2018
Чете се за: 00:57 мин.
Още

Барок, класика и романтизъм са съчетани в концерта, който обобщава 30-годишния път на Александрина Пендачанска на световните сцени.

Александрина Пендачанска: Максимално се опитах да разкажа какво съм изпяла през тези 30 години.

Трудната и обширна автобиографична програма ще е съчетана с архивни видеоматериали, които ще представят ключови моменти от кариерата на изпълнителката.

За първи път в концерта „Това съм аз" Александрина Пендачанска ще работи с диригента Мартин Пантелеев.

Мартин Пантелеев: Аз я познавам, откакто тя дебютира с Емил Чакъров преди 30 години, тогава брат ми пък Веско беше концертмайстор на Фестивалния оркестър. Една паметна дата за мен и сега 30 години по-късно имам удоволствието и честта да бъда на диригентския пулт с нея.
Александрина Пендачанска: Мартин е за мен малкото братче на на един мой приятел - Веско Пантелеев, с когото сме израснали заедно, той ми помогна например да си взема матурата по елементарна теория на музиката. Той ми четеше и аз учех. Така че Мартин за мен един невероятен музикант, с когото работата е истинско удоволствие и съм истински щастлива, че се осъществи тази наша отдавнашна мечта и работим заедно.

И двамата артисти са работили с пловдивския оркестър и са единодушни за нивото му. Преди две години направихме един великолепен концерт в НДК. И така хубаво се усетихме, такава хубава химия имаше между нас, че сега моментално с радост приех и поканата и с огромно желания работя с тях.

Изключителни музиканти, които дават всичко от себе си и правят всичко от сърце

Спектакълът „Това съм аз" в зала 1 на Националния дворец на културата ще започне в понеделник в 19 часа, а в началото на юли Александрина Пендачанска ще представи юбилейната си програма и на Античния театър в Пловдив във фестивала "Opera Open" .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доц. Валентин Василев е новият омбудсман на Благоевград
Доц. Валентин Василев е новият омбудсман на Благоевград
Излиза детската книга Приказки за непослушни деца
Излиза детската книга "Приказки за непослушни деца"