НОВИНИ

Арест за заместник-управителя на Румънската централна банка

Съдът в Букурещ поиска арест за заместник-управителят на румънската национална банка Богдан Олтяну, който подаде оставка от заемания от него пост в началото на този месец. Съдът иска поне 16 дни задържане под стража за Олтяну.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:52, 12.08.2016
Чете се за: 00:31 мин.
По света
арест заместник управителя румънската централна банка

Вече бившият заместник-управител на румънската национална банка беше задържан от прокурори от Националното управление за борба с корупцията (DNA) в края на миналия месец по обвинения, че през 2008 г. е взел подкупи в размер на 1 млн. евро от предприемача Сорин Овидиу Винту. В замяна Олтяну, който тогава е заемал поста председател на долната камара на парламента, трябвало да съдейства за назначение на удобен за Винту човек. Олтяну е под домашен арест, а разследването по неговото дело продължава. В петък, след като бе освободен от предварителния арест, Олтяну съобщи, че смята да подаде оставка.

След отстраняването му съветникът на управителя на Централната банка Адриан Василеску заяви, че случващото се няма да накърни имиджа на финансовото учреждение, тъй като Олтяну не е работел в него по време на събитията, за които е обвинен. В същото време според Василеску като зам. управител на Централната банка на Румъния той е работил на високо професионално ниво.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама души ранени при стрелба до търговски център в Сарагоса
Двама души ранени при стрелба до търговски център в Сарагоса
Путин уволни началника на президентската администрация
Путин уволни началника на президентската администрация