Авария остави три дни без вода хиляди жители на Свищов

Три дни жители на град Свищов бяха без вода. Причината - авария на довеждаш водопровод. Ситуацията в града ескалира, а пред градските чешми се извиваха опашки от чакащи хора, предаде БГНЕС.

от БГНЕС
18:49, 02.10.2019
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
авария остави три дни без вода хиляди жители свищов

От чешмите на повечето хората в Свищов не е потичала вода от неделя. Домакинствата са принудени да използват изворна вода от герани и селски чешми за битовите нужди. Жителите на града споделят, че компенсират липсата на топла вода с туби и реотани, а някои от тях са спрели децата си от детска градина.

Безводието изнерви и собствениците на заведенията за обществено хранене, които три дни трябваше да поддържат хигиена без течаща вода.

„Спасяваме се по единично както можем. Ходим пълним вода по чешмите, където има изворна вода, за да измием, работим с пластмасови съдове, за да можем да работим", казва Росен Илиев, собственик на заведение.

За детските градини, училищата и болницата в града вода се осигуряваше с водоноски по няколко пъти на ден.

Аварийните екипи работиха денонощно по отстраняването на аварията.

„В края на миналата седмица започнаха проблемите с водоснабдяването на град Свищов, като отначало беше спирано водоснобдяването за определени часове след което беше възстановявано , но се усложни ситуацията. В момента е започнало водоснабдяването в по-ниските точки на града. Надяваме се до края на деня да бъде възстановено до всички абонати.!“, съобщи за БГНЕС Анелия Димитрова – кмет на Община Свищов.

Заради безводието десетки семейства се изнесоха по хотели и в съседните населени места. През вчерашния ден части от Свищов останаха и без ток, заради планов ремонт, което допълнително изнерви жителите на града.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Стачката в Гърция приключва утре сутринта
Стачката в Гърция приключва утре сутринта
Ще има ли промени в НСО - за първи път в ефир говори новият началник на службата
Ще има ли промени в НСО - за първи път в ефир говори новият началник на службата