НОВИНИ

Австрия няма да гони руски дипломати във връзка с "аферата Скрипал"

Австрия няма да експулсира руски дипломати в рамките на "аферата Скрипал". Това обяви австрийското правителство днес, като уточни, че иска да запази в качеството си на "неутрална страна" възможността за диалог с Кремъл, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
21:05, 26.03.2018
Чете се за: 00:29 мин.
По света
австрия гони руски дипломати връзка аферата скрипал

"Ние подкрепяме решението за отзоваване на посланика на ЕС в Москва, но няма да вземем мерки в национален план", се казва в общо изявление на консервативния канцлер на Австрия Себастиан Курц и на министъра на външните работи от Австрийската партия на свободата Карин Кнайсъл.
"Искаме да запазим отворени каналите за комуникация с Русия", се допълва в документа. В него се подчертава, че "Австрия е неутрална страна и се смята като мост между Изтока и Запада".

По-рано днес редица страни, сред които и 16 от ЕС, обявиха, че гонят руски дипломати. Сред тях бяха САЩ (60 дипломати), Канада (4 дипломати и отказани 3 кандидатури за нов дипломатически персонал), Украйна (13 дипломати), Германия, Франция и Полша (по 4), Чехия и Литва (по 3), Испания, Холандия, Дания, Италия, Албания (по 2), Швеция, Хърватия, Румъния, Финландия, Естония, Латвия, Норвегия и Унгария (по 1).

Освен това Белият дом каза, че предстои да бъде закрито руското консулство в Сиатъл.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов: Благодаря на Туск, Юнкер и Ердоган за конструктивната среща
Бойко Борисов: Благодаря на Туск, Юнкер и Ердоган за конструктивната среща
Дунав наводни земеделски площи в село Ряхово
Дунав наводни земеделски площи в село Ряхово