НОВИНИ

Българин ще обиколи с колело Северна Македония с благородна кауза

Пътешествие с колело в подкрепа на благородна кауза. Утре Костадин Николов поема към Северна Македония, а освен да открива нови приятели и места с инициативата "Карай колело, подари добро! 25-годишният младеж ще набира и средства в подкрепа на звено "Майка и бебе" в Габрово и SOS Детски селища България.

Айше Сали
от Айше Сали
20:50, 31.05.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Примерът на Костадин все по-рядко е в графата с изключения. Той е от онези, които придават смисъл на приключението като добавят към него благородна кауза.

Костадин Николов: Смятам че ако искаме да живеем на едно по-добро място, ние сами трябва да работим за тази цел. И реших, че има твърде много хора, които се нуждаят от помощ и твърде малко хора, които им помагат, така че се надявам да увлека и други.

След първото пътуване с колело до Германия, решава че пътешествията трябва да имат и цел. Затова освен своята детска мечта, да обиколи Северна Македония, Костадин иска да сбъдне и мечтите на други деца.

Звеното "Майка и бебе" в Габрово, където се настаняват майки с деца до 3-годишна възраст, застрашени от изоставяне, има нужда от подмяна на дограмата, изолация и козирка на покрива. На сайта на "Карай колело, подари добро!" всеки може да се запознае с начините да подкрепи инициативата и SOS детски селища.

Костадин Николов: Хората могат да следят какво ми се случва на мен по време на пътя, какво се случва с дарителската кампания - общо взето всички най-интересни новини около цялото това пътуване и кампания ще бъдат налични в онлайн пространството.

Храна, платка и газов котлон ще са нужни на Костадин за пътешествието. Но според него най-важното през тези 2 седмици е да се остави на пътя, който ще го води към доброто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помпео не изключва санкции за фирмите, които изграждат Северен поток 2
Помпео не изключва санкции за фирмите, които изграждат "Северен поток" 2
Париж забранява пушенето в парковете
Париж забранява пушенето в парковете