САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

България и Грузия ще работят за увеличаване на свързаността, обмена и туризма

България и Грузия споделят обща амбиция за увеличаване на свързаността в Черноморския регион, която да насърчи икономическия обмен, взаимните инвестиции и туризма. Това беше общата позиция на президентите на България и Грузия Румен Радев и Саломе Зурабишвили, които проведоха среща днес във Варшава.

от БГНЕС
18:10, 01.09.2019
Чете се за: 00:27 мин.
По света
българия грузия работят увеличаване свързаността обмена туризма

Двамата участваха във възпоменателната церемония в полската столица по повод 80-годишнината от началото на Втората световна война.

Годишният стокообмен между България и Грузия достига 600 млн. долара и с развитието на транспортните, енергийни и дигитални коридори има потенциал да достигне 1 млрд. долара през следващите години, беше подчертано на срещата. Двамата държавни глави изразиха и общ стремеж за откриване на пряка въздушна линия, задълбочаване на двустранното партньорство в областта на науката, културата и образованието.

Президентът Радев подчерта, че страната ни подкрепя суверенитета и териториалната цялост на Грузия и ще продължи да подпомага усилията в рамките на многостранните преговори за укрепване на стабилността в региона на Кавказ. Българският държавен глава изрази и подкрепата си за европейската и евроатлантическата интеграция на Грузия и оцени високо активното ѝ участие в рамките на Източното партньорство с ЕС.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Броят на жертвите на масовата стрелба в Тексас достигна 7 души
Броят на жертвите на масовата стрелба в Тексас достигна 7 души
Военната академия открива учебната 2019-2020 година
Военната академия открива учебната 2019-2020 година