НОВИНИ

Български творци са поканени в Китай

Български театри, оркестри, оперни театри, фолклорни групи, както и съвременни български художници, работещи във всички сфери на изящното изкуство, са поканени да участват в Китай в новия Културен сезон през 2017 г., организиран по линия на културното сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа в рамките на формата "16 плюс 1". Това съобщиха от Министерството на културата.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:20, 13.07.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още
български творци поканени китай

Китайската страна ще поеме всички разходи за настаняване и за престоя на поканените артисти и творци, които ще участват през 2017-а в новия Културен сезон. В програмата ще бъдат включени и различни информационни събития, в това число и семинари, майсторски класове, творчески работилници и други.

Поканата е била отправена днес от новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Китайската народна република в София Джан Хайджоу при срещата му с министъра на културата Вежди Рашидов.

Министър Рашидов е отбелязал, че механизмът "16 плюс 1" е много успешна платформа на сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа и желанието на България е за развитие и задълбочаване на това добро партньорство. Той е поздравил посланика за предстоящото откриване на Китайски културен институт в София.

На срещата посланик Джан Хайджоу е отбелязал, че Китай би искал да ползва големия опит на българските специалисти и експерти по опазване и съхраняване на културното наследство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спиридонов: Българи са основните организатори в незаконните фабрики за цигари
Спиридонов: Българи са основните организатори в незаконните фабрики за цигари
Цените на петрола се отлепиха от двумесечното дъно
Цените на петрола се отлепиха от двумесечното дъно