НОВИНИ

Борислав Сарафов: Към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР

Към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР. Това каза пред журналисти зам.-главният прокурор Борислав Сарафов във връзка с образуваното досъдебно производство срещу длъжностни лица – членове на Комисията за енергийно и водно регулиране, за престъпления по служба, съобщи агенция "Фокус"

борислав сарафов момента разследва настоящият състав кевр
bnt avatar logo
от БНТ
16:24, 24.04.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

„Става въпрос за разследване, което е на СГП. Разследва се дейността на длъжностни лица от КЕВР. Става въпрос за длъжностно престъпление в по-предходен период. Към момента не се разследва дейността точно на този състав на КЕВР“, уточни той.

„Става въпрос за сключени неизгодни договори и длъжностни престъпления от членове на КЕВР. Разбира се към момента няма привлечени обвиняеми лица, но се събират доказателства. Дали ще се съберат такива, или не е въпрос на доказателства и преценка след техния анализ“, поясни Сарафов.

Той не пожела да коментира по същество какво разследват и отново поясни, че към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР. „Не изключвам разследването да се разпростре в по-голям период. Не бих искал да коментирам конкретни детайли от разследването, за да не попреча на същото. То би било далеч по-ефективно ако се проведе в някаква степен в рамките на служебната тайна“, допълни той.

На въпрос дали се разследва Ангел Семерджиев, бивш председател на КЕВР, който беше уволнен през 2013 г. от тогавашния премиер Бойко Борисов, Сарафов коментира: „Не бих искал да отговоря нито положително нито отрицателно“. Във връзка с това дали разследването е от този период зам.-главният прокурор отговори по същия начин.

Относно това колко папки ще бъдат иззети, Борислав Сарафов заяви: „И към момента не сме иззели, но както казах разговаряхме с председателя на КЕВР и с експерти от комисията, които ни оказаха необходимото съдействие. В момента колегите от ДАНС, които ни придружават и помагат останаха, за да уточнят всички детайли за предоставяне на кореспонденцията“, каза още Борислав Сарафов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ед Шийран обмисля да се оттегли от музикалната индустрия​
Ед Шийран обмисля да се оттегли от музикалната индустрия​
Изложба на уникални фотоси за 140 годишнината от Руско-турската война
Изложба на уникални фотоси за 140 годишнината от Руско-турската война