НОВИНИ

"Брекзит" ще коства на Великобритания 1 милион работни места

Евентуалното излизане на Великобритания от Европейския съюз ще струва на страната около 100 милиарда паунда. Това сочат данни от проучване на Конфедерацията на британската индустрия. Според организацията подобен сценарий би се отразил крайно негативно на британската икономика.

bnt avatar logo
от Георги Петров
08:34, 21.03.2016
Чете се за: 00:24 мин.
По света
брекзит коства великобритания милион работни места

Проучването сочи, че евентуално излизане на Великобритания от Европейския съюз ще коства на страната около един милион работни места. В допълнение към това "Брекзит" ще струва на икономиката и 100 милиарда паунда. Сумата се равнява на 5% от годишния брутен вътрешен продукт.

Oрганизацията „Vote Leave" или "Гласувай за излизане", която призовава британците да гласуват за излизане от Европейския съюз на референдума в края на юни, отрече изводите от изследването. Според директора й резултатите от него са изкривени, а напускането на Съюза е единствената сигурна опция пред гражданите. Допитването е насрочено за 23 юни.

Предварителните проучвания сочат, че противниците и поддръжниците на "Брекзит" са почти равен брой и ключови за гласуването ще са тези 20% от населението, които все още не са взели решение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Естонската армия получи ракети от САЩ на стойност 33 млн. долара
Естонската армия получи ракети от САЩ на стойност 33 млн. долара
Обвинителна или оправдателна ще бъде присъдата на Надежда Савченко
Обвинителна или оправдателна ще бъде присъдата на Надежда Савченко