НОВИНИ

БСП: В промените за Закона за вероизповеданията не става въпрос за етнически мир

Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България" Георги Свиленски заяви, че ако от „Обединени патриоти" не искат Законът за вероизповеданията да види бял свят, да не се регистрират при гласуването му на второто четене. На редовния брифинг на партията днес той коментира законопроекта на ГЕРБ и ДПС за опрощаване и амнистиране на задължения към българските вероизповедания в частност Мюфтийството.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:24, 12.03.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

В промените в Закона за вероизповеданията не става въпрос за етнически мир, както твърдят управляващите, а единствено за опрощаване на данъци, социални осигуровки и задължения, заяви Георги Свиленски.

Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ "БСП за България": И призива ни към управляващите и г-н Борисов е да не злоупотребяват с тази тема, българските граждани са достатъчно грамотни, за да разберат за какво става въпрос и какъв законопроект се внася.
;

Георги Свиленски коментира и твърденията на Обединени патриоти, че заради отсъствието на БСП от парламента, законопроектът е бил приет.

Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ "БСП за България": Ще кажем само едно и ще ги призовем - народни представители, колеги от „Обединени патриоти", ако не искате този законопроект да види бял свят, да бъде приет, просто в деня, в който се приема, не се регистрирайте.

БСП има ясна позиция за повода за напускане на Народното събрание и ясно решение кога ще се върне. „Обединени патриоти" не са тези, които ще ни призоват, заяви още Свиленски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият автобус с водороден двигател тръгва в България през май
Първият автобус с водороден двигател тръгва в България през май
Евродепутати: Брекзит без сделка означава хаос
Евродепутати: Брекзит без сделка означава хаос