НОВИНИ

Частично бедствено положение е обявено заради пожара край Изворище

Частично бедствено положение е обявено в община Бургас заради пожара между селата Миролюбово, Банево и Изворище. Кметът на Бургас Димитър Николов е издал заповедта в 21.00 часа.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
22:27, 05.08.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
частично бедствено положение обявено заради пожара изворище

Овладян е пожарът край село Изворище, пожарникари остават на място през цялата нощ. На място е и началникът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. По думите на областния управител хеликоптерът, който се включи в гасенето по заповед на премиера Бойко Борисов, си е тръгнал.

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Бургас е измерила параметрите на въздуха по отношение замърсяване в района на инцидента. Чолаков уточни, че окончателни резултати все още не са излезли, но по първи данни на директора на РИОСВ-Бургас - инж. Тонка Атанасова, става ясно, че първоначалните проби са отрицателни и няма опасност за здравето на хората.

Заради дима пътят между селата Изворище и Миролюбово остава затворен. Чолаков уточни още, че на 6 август сутринта ще бъдат пуснати два багера, които да отсекат терен, така че да се възпрепятства евентуално бъдещо разпространение на пожара.
Причините за огъня все още не са установени, но предвид труднодостъпните центрове на пожара вероятността да има човешка намеса не е голяма.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николас Мадуро​: ​Венецуела никога няма да бъде изключена от Меркосур
Николас Мадуро​: ​Венецуела никога няма да бъде изключена от Меркосур
Арестуваха китайски туристи за отправяне на нацистки поздрави пред Райхстага
Арестуваха китайски туристи за отправяне на нацистки поздрави пред Райхстага