НОВИНИ

Деца от Силистра направиха дарение на социален център

Деца от детска градина в Силистра дариха подаръците си за други деца, но с нещастна съдба. Чувалът на дядо Коледа отпътува за социалния център в с. Малък Преславец, където седем момичета и седем момчета на възраст от 3 до 14 години очакваха сбъдване на желанията си.

bnt avatar logo
от БНТ
11:50, 27.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Родители на деца от детска градина „Иглика" в Силистра се обединяват около една блародна кауза - подаръците от коледното тържество в градината да подарят на други деца в нужда.

Ваня Атанасова: Идеята ми възникна много спонтанно - като си мисля какво мога да подаря на моето дете, а то мисля всички деца имат много играчки и не се нуждаят от тях - а има деца, които се нуждаят повече от нашите деца и така реших…
Милена Иванова: Ние решихме да я подкрепим и да зарадваме децата - трябва постоянно да се сещаме за тези деца, но винаги така става, че все по празниците.

Идеята е посрещната с възторг и от малчуганите от група „Звездици".

Вики: Защото децата нямат майки и бащи, а ние решихме с майките си да направим изненада на децата.
Константин Атанасов: Искаме да помогнем на децата, които се чувстват зле и нямат родители и искаме да им помогнем - затова приготвяме подаръци и за тях.

Децата от социалния център в с. Малък Преславец получиха топли дрешки за зимата, лакомства и играчки.

Даниела Димитрова, директор ЦНСТ - Малък Преславец: Децата, особено тия в домовете, особено се вълнуват, защото при тях - техните мечти рядко се сбъдват и тази Коледа каквото си пожелаха и казаха - получиха.

В този дом децата имат нужди - ежедневни и битови, за празник и делник. Имат и приятели, които им подават ръка не само по празниците. Но най-вече - имат нужда от нежността и уюта на семейното огнище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манастири в Русенско привличат все повече румънски поклонници
Манастири в Русенско привличат все повече румънски поклонници
Японците се сбогуваха със символа на надеждата
Японците се сбогуваха със символа на надеждата