НОВИНИ

Доналд Тръмп беше посрещнат с бурни протести в Шотландия

Тръмп избра да си почине от напрегнатата среща на върха на НАТО и посещението си във Великобритания, като се посвети на любимия си спорт - голфа, на игрище, на 100 километра от Единбург, което е негова собственост.

bnt avatar logo
от БНТ
20:05, 14.07.2018
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Няколко десетки души протестираха срeщу Тръмп в района на голф-курорта Търнбери.

Жена: Той е толкова противоречив и разделя не само САЩ, но и целият свят. Аз не съм привърженик на НАТО, но той и това се опитва да опорочи.

В Туитър Тръмп написа, че не е дошъл само за развлечение, въпреки че в програмата му няма служебни ангажименти.

"През следващите два дни ще бъда в Тръмп Търнбери за срещи, телефонни разговори и, надявам се, за малко голф - основният ми начин за поддържане на форма. ... "

Премиерът на Шотландия Никола Стърджън, която е отявлен критик на Тръмп, отказа да се срещне с него. Тръмп има дългогодишни, но не особено топли отношения с Шотландия, където има няколко голф игрища. Милиардерът с майка шотландка, е имал амбиция да превърне едно от тях в "най-доброто на света".

В сметките му обаче не са влизали съпротивата на природозащитници, депутати и местни жители. Тръмп не пропусна да атакува предишната администрация, като повод бяха обвиненията срещу 12 руски военни, за атака срещу мрежи на Демократическата партия. "Историите за 12-е руснаци, за които чухте вчера, са се случили по време на администрацията на Обама, а не на Тръмп.

Защо те не са направили нещо, особено когато беше докладвано, че президентът Обама е бил информиран от ФБР през септември, преди изборите?", написа още Тръмп в Туитър. И докато държавният глава показваше умения със стика, в Единбург хиляди се включиха "карнавал на съпротиавата" срещу Тръмп, воден от Никола Стърджън.

Междувременно в Лондон се проведе демонстрация в защита на Доналд Тръмп.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левицата иска разследване и истината за убитите животни в Странджа
Левицата иска разследване и истината за убитите животни в Странджа
Жена загина, след като камион спука гума и връхлетя върху пътнически микробус
Жена загина, след като камион спука гума и връхлетя върху пътнически микробус