НОВИНИ

Доналд Тръмп ще работи в тясно сътрудничество с НАТО

Републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп промени позицията си относно взаимоотношенията на Съединените щати с НАТО и заяви, че ще работи в тясно сътрудничество с организацията, за да победи "Ислямска държава". Милиардерът подчерта, че това няма да попречи на намеренията му да поддържа приятелски отношения и с Русия.

Георги Петров
от Георги Петров
07:09, 16.08.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:43 мин.
По света
доналд тръмп работи тясно сътрудничество нато

В своя реч пред поддръжниците си в щата Охайо Тръмп подчерта, че борбата срещу "Ислямска държава" ще е основен приоритет във външната му политика и че ще победи терористичната групировка с всички възможни средства на традиционната война, на кибервойната, на идеологическата и финансовата война. Милиардерът допълни, че ще закрие достъпа до Интернет и социални мрежи за целите на ислямистката пропаганда.

Промяната на позицията на Тръмп относно НАТО не му попречи да сравни негативно противника си в изборите през ноември Хилари Клинтън с германския канцлер Ангела Меркел. Ексцентричният републиканец заяви, че Меркел е докарала бедствия на своя народ с либералната си миграционна политика и че Клинтън иска да стори същото в Щатите. Междувременно Тръмп бе адресиран с насмешка и критика от двукратния носител на "Оскар" Робърт Де Ниро.

Робърт Де Ниро: "Откачено е, че хора като Доналд Тръмп, които изобщо не би трябвало да бъдат там, където са, искат да ни управляват. Господ да ни е на помощ. Смятам, че хората най-после започват да го отблъскват, а медиите, които му дават всичкото това внимание, най-после започват да казват - стига, Доналд, това е смешно, това е просто налудничаво!"

Де Ниро коментира Тръмп на филмовия фестивал в Сараево, където актьорът бе удостоен с награда за цялостно творчество и обсъди с публиката свои легендарни филми като "Ловецът на елени" и "Шофьор на такси".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров победи Жил Симон на старта в Синсинати
Григор Димитров победи Жил Симон на старта в Синсинати
Байдън се включи за първи път в предизборна проява на Клинтън
Байдън се включи за първи път в предизборна проява на Клинтън