НОВИНИ

Движението през Шипка се пренасочва към Прохода на Републиката за 3 март

Заради честванията на Националния празник 3 март на връх Шипка ттранзитното движение през Шипченския проход ще бъде пренасочено към Прохода на Републиката, съобщава Агенцията за пътна инфраструктура.

движението шипка пренасочва прохода републиката март
bnt avatar logo
от БНТ
10:31, 28.02.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

От 22 часа на 2 март до 18 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по път I-5/Е-85/ Габрово – връх Шипка - Казанлък.

ѝтранзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по маршрута: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“.

Ограничението не важи за организирания междуградски автобусен транспорт.

Желаещите да участват в тържествата могат да стигнат от Габрово и от Казанлък до връх Шипка, като ще бъде организирано еднопосочно придвижване от 5:30 ч. до 13 ч. и в обратната посока от 13 ч. до 18 ч. автомобилите ще преминават еднопосочно от връх Шипка до град Габрово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Художници от Раковски рисуват картини за визитата на папа Франциск
Художници от Раковски рисуват картини за визитата на папа Франциск
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига в България
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пристига в България