НОВИНИ

До края на деня ще вали в цялата страна

Следят се нивата на реките и язовирите в цялата страна, покачването на нивата засега не е тревожно. Код за обилни валежи е обявен в 17 области. В планините вали сняг.

bnt avatar logo
от БНТ
11:37, 13.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

В момента вали в почти цялата страна, каза за "По света и у нас" дежурният синоптик на БАН Анна Дякова. Изключение правят североизточните райони. От 20.00 часа снощи до 11.00 часа днес най-много е валежът в Кюстендил - 24 литра на квадратен метър. 18 литра е във Враца, 15 в Пазарджик, 13 в Монтана, 10 в Пловдив. В София е 10 литра на квадратен метър.

До края на деня ще вали в цялата страна. Валежите ще продължат и през нощта. Утре постепенно от север се очаква спиране.

В момента в планините валежът е от сняг. Не е изключени, на места в Предбалкана и високите полета на Западна България, с понижаване на температурите през нощта дъждът да се примесва със сняг

Най-студено ще бъде утре, а във вторник и сряда минималните температури на места могат да паднат и под нула градуса, но през деня температурите ще се повишават. От четвъртък се очаква постепенно затопляне, допълни още Анна Дякова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нивото на Дунав още се покачва
Нивото на Дунав още се покачва
Какво е общото между Силвио Берлускони и Доналд Тръмп?
Какво е общото между Силвио Берлускони и Доналд Тръмп?