НОВИНИ

Ефективни присъди за убийството на Нягол Петров

Ефективни присъди за умишлено убийство получиха тримата охранители, които на 14 март 2015-а година пребиха до смърт Нягол Петров в подземието на варненски мол. Варненският окръжен съд ги призна за виновни, като уважи частично и гражданските искове на роднините на убития. За срока на обжалване на присъдите тримата охранители остават с мярка „задържане под стража“.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Светлана Ганчева
21:00, 19.06.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Тримата охранители бяха предадени на съд по обвинение за убийство по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, извършено по хулигански подбуди. 27-годишният Ангел Николов получи 18 години лишаване от свобода, 24-годишният Красимир Димитров е с 16-годишна присъда, а 21-годишният Цветан Маринов – с 15-годишна. И трите наказания ще бъдат изтърпени при първоначално строг режим.

Охранителите получиха осъдителни присъди за това, че на 14 март 2015 година, след сигнал, че в мола има клошар, който проси, отвеждат Нягол Петров в подземието, където го бият в продължение на 15 минути и заснемат побоя на мобилен телефон. Час и половина по-късно пребитият Нягол е заснет от камерите за видеонаблюдение в търговския център да обикала дезориентиран по коридорите, а след това жена подава сигнал за човек, паднал пред един от магазините.

При идването си медицинският екип само констатира смъртта на Нягол Петров, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, и често посещавал мола. Тройната съдебномедицинска експертиза установи 57 удара по тялото на убития. Съдебнопсихиатрична експертиза характеризира подсъдимите охранители като лица с утвърдено безпричинно агресивно поведение към по-слаби и беззащитни хора, с изразени дисоциални и дори садистични тенденции.

Присъдите на Варненския окръжен съд подлежат протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на почит към делото на Паисий Хилендарски в Банско
Ден на почит към делото на Паисий Хилендарски в Банско
​Пожар на покрива на ядрен реактор във Франция, радиационният фон​ е в норма
​Пожар на покрива на ядрен реактор във Франция, радиационният фон​ е в норма