САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Ева Майдел направи оглед на инфраструктурни обекти в Русе

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел направи оглед на инфраструктурни обекти на територията на Русе по време на посещението си в Русенска област днес. Заедно с народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова тя видя активната работа по мащабни инфраструктурни проекти в града.

от БГНЕС
17:56, 16.03.2019
Чете се за: 01:36 мин.
У нас
ева майдел направи оглед инфраструктурни обекти русе

Заместник-кметът на Община Русе Димитър Наков показа напредъка по улиците „Чипровци“ и „Шипка“ в обновените участъци, които са изцяло реконструирани по проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“.

Пешеходната зона по ул. „Чипровци“ е цялостно преасфалтирана в частта между улиците „Шипка“ и „Тича“, като прилежащите тротоари са ремонтирани и са обособени зони за пешеходно и велосипедно движение. Стълбовете на уличното осветление са подменени с нови LED осветителни тела. Изградено е и повдигнато кръстовище при Основно училище „Олимпи Панов“. В кварталните пространства до блок „Фридрих Енгелс“ са осигурени нови места за паркиране.

Рехабилитацията по ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Чипровци“ до бул. „България“ - между ул. „Чипровци“ и ул. „Шипка“ включваше изграждането на ново кръгово кръстовище, положена е нова настилка на тротоарите и велоалеите. Изпълнено е ново улично осветление с LED осветителни тела.

„Завърши благоустрояването на прилежащите пространства, като освен озеленяване приключва изграждането на зони за отдих. Става дума за цялостен ремонт на пет съществуващи детски площадки, изграждане на две нови, както и на две площадки за фитнес на открито. Обособени са нови кътове за отдих с пейки“, обясни Димитър Наков.

Дейностите са извършени в рамките на проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“ и се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Ева Майдел и депутатите инспектираха и довършителните дейности по реконструкцията на бул. „Придунавски“, който също е част от големия проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“.

Димитър Наков показа на евродепутата и народните представители как се случва рехабилитацията на кейовите стени на пътнически терминал Русе – център и подобряването на навигационните условия на 3 корабни места. „Тук напредъкът е значителен благодарение на ниското ниво на река Дунав“, коментира зам. – кметът.

Обектът се изпълнява в рамките на проект „Развитие на поречието на река Дунав за по-добра свързаност на Еврорегион Русе-Гюргево с Паневропейски транспортен коридор №7“ по Програма Интеррег Румъния-България 2014-2020 г.

Посещението продължи на улица „Славянска“, където Ева Майдел видя една от най-важните улици на Русе в миналото в завършен вид. Тя придоби новия си облик благодарение на проекта „Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и изграждане на зони за обществен отдих“, изпълняван по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Отделено бе време и за основния ремонт на СУ „Христо Ботев“ в Русе.

В заключение Ева Майдел изтъкна, че това са нагледни примери как България за последните 11 години се е научила да управлява много добре европейските пари, като построеното и ремонтираното е от полза за всички граждани и гости на Русенска област. В този контекст евродепутатът акцентира върху важността на продължаването на кохезионната политика в Европейския съюз. Тази тема е особено важна за регионите на България, които трябва да продължават да надграждат постигнатото в сферата на инфраструктурата, транспорта и пр.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Столичната полиция разпродава на търг старите си патрулки
Столичната полиция разпродава на търг старите си патрулки
Протестиращи пред НС поискаха оставката на правителството
Протестиращи пред НС поискаха оставката на правителството