НОВИНИ

Фалшивите евробанкноти престояли 4 дни в язовир „Мечка"

Окръжна прокуратура Пловдив повдигна обвинение и на третия задържан по случая с огромното количество фалшиви евро банкноти, намерени във водата на язовир Мечка. Парите са укривани на дъното в продължение на 4 дни, а не са потопени в опит да се повиши тяхната автентичност, категорични са от прокуратурата. Най-вероятно банкнотите са от печатницата край Първомай, разбита преди няколко години. Купюрите, произведени там са фалшификати с изключително високо качество, потвърдено и от експерти на Европол.

bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 02.11.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

На язовир „Мечка" днес по нищо не личи ,че тук преди два дни е гъмжало от полицаи.Свидетел на акцията е бил доскорошният стопанин на водоема Христо Христозов,който има вила наблизо. Сега държавният язовир се ползва от Напоителни системи.

Христо Христозов
Идват полицаите и си водят човека, който е хвърлил чувалите с евро,в последствие се разбра, че са купюри по 500 евро,показа мястото ,където са ги хвърлили.

- А къде ги намериха?

Ей отсреща, момчето каза, че през нощта са дошли с кола от Новаково до гората,слезли са ,,хвърлили са ги те двата чувала си бяха издухани от вятъра до брега, водолазите дойдоха дадохме им лодката и намериха другите два чувала.

Банкнотите, открити в язовир Мечка са били завързани с тежести, които да ги държат на дъното.

Румен Попов - окръжен прокурор
В найлонови чували, в които има и кашони допълнително, за да могат да бъдат предпазени, доколкото е възможно и от водата.

В близкото село Татарево е къщата на 41 -а годишният Атанас Ангелов, където бяха намерени два милиона от фалшивите евро-банкноти, заедно с 13 пушки и марихуана. Тук хората са много учудени от случилото се, защото според тях Ангелов е кротък човек.

Стоян Гешев - съсед
Съседи сме, младо момче, тихо, скромно. То е от гръм ясно небе, че това момче може да направи такова нещо
Петко Петков-кмет на Татарево
За всички е шок това нещо, за цялото село, даже и околията, тук се познаваме. Ловец, занимава се с кучета гледа, земи, колкото има гледа.
Иван Донев
Ловували сме заедно. Перфектен ловец. Отговорен човек, на лов винаги е взимал правилните решения.

Утре прокуратурата ще поиска съдът да остави за постоянно в ареста Атанас Ангелов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Епъл е патентовал сгъваем смартфон
Епъл е патентовал сгъваем смартфон
Социален център ще интегрира деца с увреждания във Варна
Социален център ще интегрира деца с увреждания във Варна