НОВИНИ

ФБР отложи изслушване по делото срещу "Епъл"

По настояване на американското правителство, съд в Калифорния отложи насроченото за днес изслушване по делото срещу "Епъл". Властите искат от технологичната компания да предостави достъп до информация в телефона на един от атентаторите от Сан Бернардино.

bnt avatar logo
от БНТ
08:38, 22.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Мотивът за отлагането е твърдение на трета страна, според която Федералното бюро за разследвания може да използва друг метод, за да отключи телефона, използван от Саид Фарук. Според Лангли, ако той проработи, няма да има нужда от съдействието на "Епъл". ФБР смята, че в телефона може да се съдържа контактна информация за терористи от "Ислямска държава", които оперират в Съединените щати. Саид Фарук е един от двамата извършители на нападението в Сан Бернардино, при което през декември миналата година загинаха 14 души.

Технологичната компания отказва да се подчини на съдебното нареждане да предостави достъп до информацията в телефона, защото смята, че това ще направи уязвими продаваните от нея продукти. От "Епъл" изразиха опасения и че такова действие би поставило опасен прецедент, който би позволил на властите да злоупотребяват с личните данни на потребителите.

Говорител на компанията, създадена от Стийв Джобс допълни, че при смартфоните данните, които се събират за подобряване на услугата - както на сървърите на "Епък", така и в самото устройство, са твърде чувствителни и тяхната неприкосновеност е защитена от споразумение с потребителя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хълк Хоган осъди таблоиден сайт за видеоклип... два пъти
Хълк Хоган осъди таблоиден сайт за видеоклип... два пъти
Жельо Бойчев от БСП: Потребителите на топлоенергия остават ощетени
Жельо Бойчев от БСП: Потребителите на топлоенергия остават ощетени