НОВИНИ

Франция преди Евро 2016

Три дни преди началото на Евро 2016, Франция продължава да е изправена пред сериозни проблеми. Стачката на железниците и на служителите в чистотата продължава и днес, в близо 800 общини е обявено бедствие заради наводненията. Френските власти поддържат нивото на сигурността с учения и нови мобилни приложения за извънредни ситуации.

bnt avatar logo
от БНТ
17:35, 08.06.2016
Чете се за: 00:47 мин.
По света

Правителството на Франция обяви бедствие в 16 департамента заради наводненията там. За пострадалите райони вече има фонд от милиони евро, с които ще разполагат префектите на тези департаменти.

Левият кабинет на Манюел Валс обаче все още не е решил проблема със стачкуващите в железниците и в чистотата, най-вече в столицата.

Три дни преди началото на Евро 2016 ,полицията в Лион проведе учение за реакция при евентуален атентат. Градът е един от домакините на първенството.

Мишел Делпюеш, префект на региона Оверн - Рон - Алп: Тази тренировка е за полицията от една страна и за спасителните екипи като пожарникари например. Целта не е да правим зрелище, а да могат службите да тренират професионално.

Френските власти засилват мерките за сигурност и с ново приложение за мобилни телефони. С него се предупреждава за терористична заплаха или събитие като ядрена атака или пробив на дига.

Информацията е на френски и английски. Абонатът получава и ценни указания как да реагира и какви са действията на полицията в случай на криза. Така се избягва и пренатоварване на телефоните за спешни случаи.

Мишел Делпюеш, префект на региона Оверн- Рон- Алп: Ако активирате местоположението си, ще получавате тези съобщения. Искаме да ги тестваме по време на първенството във връзка с рисковете, свързани с Евро 2016.

6 500 доброволци ще помагат на чуждите гости по време на футболния празник. сред тях има студенти по психология, застрахователи и пенсионери.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въпреки обира в Хасково, хората ще си получат пенсиите
Въпреки обира в Хасково, хората ще си получат пенсиите
Росен Плевнелиев се обяви за единна и силна Европа
Росен Плевнелиев се обяви за единна и силна Европа