НОВИНИ

ГЕРБ може да остане само с двама зам.-председатели след оставката на Цветанов

След заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и среща със всички 28 областни управители на партията тази сутрин, лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обяви, че партията му може да остане само с двама заместник-председатели след оставката на Цветан Цветанов.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
16:04, 31.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Ще бъде дадена повече власт на административния секретар на ГЕРБ, а работата на Цветанов ще се замени с изпълнителната комисия на партията, обясни Борисов.

Първите думи на премиера след заседанието на Изпълнителната комисия, че направеният изборен анализ в ГЕРБ сочи, че победата е категорична и с оставките в БСП това е било потвърдено. На 7 юли конгресът на ГЕРБ ще трябва да гласува освобождаването на Цветан Цветанов.

Бойко Борисов:

Защо се стигна до оставката на Цветан Цветанов?

- Защото това беше и негово желание и както той каза доверието в нас по много теми го няма. Така че след като го няма, това е едно правилно решение.

Няма трети вариант - вариантите бяха - напуска ръководните постове в партията, спира да се изявява по медиите и да е лице на партията и остава да работи в централата като редови член. Той това не се съгласи и избрахме другия вариант - напуска отвсякъде.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Осъдиха двама тинейджъри за нападение над таксиметров шофьор
Осъдиха двама тинейджъри за нападение над таксиметров шофьор
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео на посещение в Германия
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео на посещение в Германия