НОВИНИ

Германският външен министър предупреди за опасност от разпадане на ЕС

Германският министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер предупреди днес за риска от разпадане на Европейския съюз в случай на излизане на Великобритания. Ако британците гласуват на референдума на 23 юни страната да напусне ЕС, това ще е шок за съюза, след който ще трябва да направим така, че блокът да бъде запазен и един успешен процес на интеграция, започнал преди няколко десетилетия, да не завърши с разпад, заяви Щайнмайер на пресконференция след среща в източния германски град Бранденбург с френския си колега Жан-Марк Еро.

bnt avatar logo
от БТА
21:33, 15.06.2016
Чете се за: 00:17 мин.
По света
германският външен министър предупреди опасност разпадане

"Британците са изправени пред избор", отбеляза Еро. Той припомни предупреждението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че ако те изберат Брекзита, това ще превърне Великобритания в "трета страна" за ЕС. Ние не искаме това, но реалността е такава, допълни френският външен министър.

Лагерът на привържениците на оставането на Великобритания в Европейския съюз, който е оглавяван от премиера Дейвид Камерън, е подложен на засилен натиск през последните дни, след като няколко проучвания на общественото мнение отредиха преднина на противниците на членството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертви и ранени при рухване на строящ се магистрален мост в Южна Германия
Жертви и ранени при рухване на строящ се магистрален мост в Южна Германия
Сливат общинските болници в Пловдив?
Сливат общинските болници в Пловдив?