Путин: Русия няма да прави компромиси с националните си интереси

Русия няма да прави компромиси с националните си интереси, за да бъдат отменени санкциите на ЕС, защото той губи 5 пъти повече от тях. Това заяви Владимир Путин в 17-ата годишна "Пряка линия" със сънародниците му. За 4 часа и 8 минути руският президент отговори на повече от 81 от зададените му тази година над 2 и половина милиона въпроси.

от Деян Йотов
20:20, 20.06.2019
Чете се за: 00:56 мин.
По света

Въпроси за ниския стандарт на живот, качеството на здравеопазването и сметосъбирането доминираха началото на пряката линия с президента. Путин, чийто рейтинг за 5 години е паднал от 90 на 64 процента, увери руснаците, че вече се наблюдава смяна на тенденцията на обезценяване на доходите.

Владимир Путин, президент на Русия: Реалните доходи на гражданите намаляваха в продължение на няколко години. Най-големият спад беше през 2016-а. Сега постепенно нивото на доходите започна да се възстановява.

Путин беше категоричен, че за това не би допринесло евентуално помирение със Запада с цел да бъдат отменени санкциите срещу Русия.

Владимир Путин, президент на Русия: Ако се предадем и плюем на фундаменталните си национални интереси, ще има ли някакви промени? Може и да има някакви външни сигнали, но кардинално нищо няма да се промени.

Около 50 милиарда долара е загубила Русия заради санкциите, докато загубите на Евросъюза са за 240 милиарда, смята руският президент.

;

Той нарече "пълна глупост" твърденията за руска окупация в Източна Украйна, отрече Русия да има вина за катастрофата на малайзийския самолет преди 5 години и обвини украинския президент Володимир Зеленски, че няма политическа воля за изход от конфликта.

Владимир Путин, президент на Русия: Това, което сега виждаме, не е смешно! Това не е комедия, а трагедия!

Путин предупреди, че война срещу Иран би била катастрофа и изрази готовност за диалог с Доналд Тръмп, но според него това няма да е лесно - заради новата предизборна кампания в Съединените щати. "Мощта на една държава на първо място се определя не от оръжията, а от икономиката", заяви още Путин. И определи като малко вероятно възстановяването на Съветския съюз - защото това би станало с много тежки конфликти.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Откриха неизвестен досега запис на Фреди Меркюри
Откриха неизвестен досега запис на Фреди Меркюри
Лидерите на държавите в ЕС решават кой ще наследи Юнкер
Лидерите на държавите в ЕС решават кой ще наследи Юнкер