НОВИНИ

След близо век: Градче в САЩ отмени забраната за бой със снежни топки

9-годишният Дейн от щата Колорадо успя да се пребори за отмяна на остарял и ненужен закон, а именно - забрана за бой със снежни топки.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
14:12, 05.12.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Северънс, щата Колорадо. Вече всички ще могат да се замерят със снежни топки, без да се страхуват, че ще ги достигне дългата ръка на закона. Странно или не, досега в градчето е действала 100-годишна забрана за хвърляне на камъни или други предмети по хора и сгради. Изрично било подчертано, че става дума включително за снежни топки. 9-годишният Дейн решил да сложи край на тази несправедливост.

Дейн: Това е остарял закон. Искам да се бием със снежни топки, без това да ми навлече проблеми. През зимата това са двете ни основни забавления - да се пързаляме и да се замеряме.

Всичко започва, когато Дейн и съучениците му са на посещение в общината, където научил за странния закон. Решил, че трябва да направи нещо - за себе си и за всички деца от Северънс. Майка му го предупредила, че за целта ще трябва да говори пред кмета и неговите съветници - нещо, с което младежът се справя перфектно и архаичният закон е отменен.

Дон Маклеърд, кмет на Северънс: Хубавото на демокрацията е, че тя няма възрастово ограничение. Важно е само да искаш да постигнеш някаква промяна.

Малкият Дейн не изключва някой ден да се посвети на политиката, но засега предпочита детските игри и най-вече - бой със снежни топки. Легално.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Външните министри от НАТО дискутират Западните Балкани
Външните министри от НАТО дискутират Западните Балкани
Вицепрезидент в Гугъл става български почетен консул в Силициевата долина
Вицепрезидент в "Гугъл" става български почетен консул в Силициевата долина