НОВИНИ

Григор Димитров не се даде на горещините в Австралия и надви убедително Рубльов

Григор Димитров победи руснака Андрей Рубльов с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 в мач от третия кръг на откритото първенство по тенис на Австралия. Следващият съперник на българина, който е поставен под номер 3 в схемата на турнира, ще бъде излъчен от двубоя между французина Жо-Вилфрид Цонга и австралиеца Ник Кириос, които играят по-късно днес.

Григор Димитров не се даде на горещините в Австралия и надви убедително Рубльов
bnt avatar logo
от БНТ
09:09, 19.01.2018 (обновена)
Чете се за: 01:11 мин.
У нас
Рубльов е невероятен играч, основните неща в играта ми не се получаваха, но съм доволен от победата. Физически се чувствам добре, трябва да остана в кондиция, мачът беше дълъг. През последната година продължих да надграждам, не съм правил големи промени, просто процесът понякога отнема време, важно е да започна убедително годината, заяви щастливият Григор.

Рубльов спечели първите три разигравания в мача, което обаче се случи при сервис-гейм на Димитров и руснакът поведе с пробив. Той го защити за 2:0, но българинът спечели следващите три гейма за пълен обрат до 3:2. Димитров записа втория си брейк в мача в осмия гейм, когато Рубльов поведе с 30:0, но направи две поредни двойни грешки и върна българина в играта. Димитров се възползва и поведе с 5:3 с третия си шанс за пробив, който защити в следващия гейм и взе аванс в срещата.

Вторият сет се разви огледално на първия. Григор Димитров спечели подаването на Рубльов на старта, но руснакът изравни за 4:4 с третия си шанс за пробив в дълъг гейм. Той го защити на собствен сервис и спечели отново подаването на Димитров за 6:4.

Димитров и Рубльов започнаха третия сет с разменени геймове до 2:2, след което обаче руснакът спечели трети пореден пробив в мача и го защити за 4:2. Този път обаче българинът показа характер и записа моментално рибрейк за 3:4, защити го след допълнителни разигравания и спечели втори пореден пробив за 5:4. В десетия гейм Димитров поведе с 40:15 и се възползва от петото разиграване за сета.

;;

Григор Димитров не допусна повече изненади и спечели последния сет, въпреки че в шестия гейм трябваше на три пъти да защитава разигравания за пробив. Българинът се справи за 3:3, а още в следващия гейм спечели подаването на Рубльов за 4:3. Последваха два поредни гейма на нула за Димитров и Рубльов, а в десетия българинът се възползва още от първия си мачпойнт и затвори срещата след 3 часа и 7 минути.

Григор Димитров, полуфиналист в Мелбърн през миналата година, спечели първата си победа срещу руснака от два мача помежду им. Той взе реванш за загубата си на откритото първенство на САЩ през миналата година, когато Рубльов се наложи със 7:5, 7:6(3), 6:3 в мач от втория кръг.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Описват щетите в Карлово и Смолян след ураганните ветрове
Описват щетите в Карлово и Смолян след ураганните ветрове
Проф. Христо Пимпирев: Все повече млади хора трябва да отиват на Антарктида
Проф. Христо Пимпирев: Все повече млади хора трябва да отиват на Антарктида