НОВИНИ

Високи сметки за парно и в Русе

И русенци се оплакват от двойно по-високи сметки за парното за март. Завишение има и при сметките на търговци и представители на малкия бизнес, които се отопляват с парно.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
21:06, 25.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Росица Венкова има фризьорски салон. Казва, че мартенската и сметка за парно е 180 лева.

Росица Венкова: На практика не е кой знае колко значително по-голяма, но на фона на предходните два месеца, имайки предвид консумацията, е доста завишена. Отидох да попитам на какво се дължи това и ми казаха: "Съжалявам, госпожо, каквото сте изконсумирали, това ще платите!"

Жената недоумява и казва, че ще си потърси правата.

Росица Венкова: Не смятам, че е нормално януари и февруари месец сметките да с около 40-тина лева по-малко от мартенската, при условие, че 2 седмици парното е работило на пълен капацитет, а 2 седмици не е работило, защото времето не беше чак толкова лошо.

Според изпълнителния директор на „Топлофикация" Русе Севдалин Желев, сметките за март всъщност обхващат периода от 22 февруари до 22 март-време, през което температурите са били много ниски. Той уточни, че всеки недоволен абонат на дружеството има право да подаде възражение и веднага ще се направи проверка за изразходената топлинна енергия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Средна магнитна буря ще достигне до Земята през май
Средна магнитна буря ще достигне до Земята през май
Визионерска реч на Еманюел Макрон пред двете камари на Конгреса във Вашингтон
Визионерска реч на Еманюел Макрон пред двете камари на Конгреса във Вашингтон