НОВИНИ

Изложба на дизайнера Любомир Вълчев

Българският дизайнер Любомир Вълчев представи изложба, обединяваща в едно неговото 30-годишно творчество насочено към интериорния и екстериорния дизайн. Специални гости на изложбата бяха френският посланик Ксавие дьо Кабан и известният български художник Греди Асса.

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
12:12, 14.05.2016
Чете се за: 01:19 мин.
Още
изложба дизайнера любомир вълчев

Любомир Вълчев измисля конструкция, която се преплита в пространството на принципа на легото. Умело смесва алуминия с дърво и други естествени материали. Въвежда биодизайна, разпознаваем със своите закръглени, меки форми, и красиви, контрастни цветове.Тази година най-актуални в дизайна са алуминият и оранжевият цвят.

Любомир Вълчев - дизайнер
"Изложба на изложбите. Това нещо е едно изкуство, което много малко хора могат да го посетят, защото е в някакви специализирани места за кратко време за два дена и само професионалисти ходят. Ако нямаме щастието да сме в този салон в Париж, ние как да го видим".
Греди Асса - български художник-живописец
"Той въведе някакъв нов мирис, ново усещане, където няма паяжини няма прашинки има едно такова чувство, че живееш в друг свят. И затова много му благодаря, че продължаваме да живеем в този свят".

През далечната 1988 г. Любомир Вълчев спечелва конкурс за графичен дизайн и вътрешна архитектура и заминава за Париж. След това създава свое дизайнерско бюро на Ревиерата. За всичките тези 30 години авторът черпи своето вдъхновение от приятелите, оптимизма и красотата. Важна част в множеството му проекти има и семейството му.

Любомир Вълчев - дизайнер
"Започнах от Франция, от посолството, което е отсреща. Завършвам тука в момента. От тука съм тръгнал. Другото е да се върна в България и между България и Франция и приятелите, които имам, да бъдем един колектив и да работим заедно."

Българският дизайнер работи с екипи съвместно с Франция и България. Той споделя, че петдесет процента от производството е българско и педесет френско.

Ксавие дьо Кабан - посланик на Франция
"Но сега знам какви как да кажа, красиви чудеса, точно такива чудеса се скрият тука".
Любомир Вълчев - дизайнер
Това е екипна работа със заводи в София. Всеки шест месеца съм тука. Сега имам една идея да създадем един клуб на дизайна, клуб на приятелите на изкуството и оптимизма. Искам да се завърна в България с тези естествено приятни неща, които виждате тука, да ги създам в България, да работим с българските колеги. И ако може в академия да има студенти, които да идват и да помагам на младите да се развиват и да направят същото, което аз съм направил.

Всички, които искат да посетят изложбата са добре дошли в The Rug gallery от 10 до 15 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 кг хероин е открит в български автомобил на ГКПП Дунав мост
20 кг хероин е открит в български автомобил на ГКПП "Дунав мост"
Изграждат мрежа за дуално обучение в Пловдив
Изграждат мрежа за дуално обучение в Пловдив