НОВИНИ

Изоставени къщи изгоряха в село Суходол, жена е леко обгазена и обгорена

Шест изоставени къщи в село Суходол край Средец днес изгоряха при възникнал пожар на сухи треви. Една жена е обгазена и леко обгорена при опит да загаси съседна къща. Тя е настанена в бургаската болница и е без опасност за живота. Четири пожарни от Средец и Бургас, както и доброволци от селото обливаха с вода димящите останки и се опитваха да изолират квартала, в който се намират обитаемите къщи. В селото постоянно живеят 70 души.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
20:12, 14.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:36 мин.
У нас
изоставени къщи изгоряха село суходол жена леко обгазена обгорена

Днес обаче силният вятър прехвърлил пламъците към сухите треви и храсти около няколко изоставени къщи и стихията ги погълнала за минути. Къщата на бай Дончо е останала незасегната от пламъците, но старият му Трабант и железарската му работилница са изпепелени. Той и съседът му се опитват да изгасят тлеещите останки.

На сигнала за пожара веднага се отзовали две пожарни от Средец. Вятърът обаче разпалил още няколко огнища в другият край на селото и повикали помощ от Бургас. Кмета на Средец спешно пристигнал на място за да координира усилията на пожарните и на доброволците.

Иван Жабов - кмет на Община Средец: "Няма опасност за живущите в село Суходол и в момента продължават да работят огнеборците, имаме около 20 тона налична вода с която презареждат пожарните. Можем да кажем, че пожарът е локализиран."

За щастие няма загинали животни, нито засегнати кошери от двата пчелина. Околните стърнища през последните месеци са горели няколко пъти, но досега пламъците не са засягали селото, каза кметът на Средец Иван Жабов, и потвърди, че пожарните екипи ще дежурят през цялата нощ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания за закупуване на нова техника за Националната библиотека
Кампания за закупуване на нова техника за Националната библиотека
Експерти: “Не купувайте храни на плажа”
Експерти: “Не купувайте храни на плажа”