НОВИНИ

Изслушването на Марк Зукърбърг пред Камарата на представителите на САЩ

Маратонското изслушване на създателя на Фейсбук в Конгреса на Съединените щати продължава. След като вчера Марк Зукърбърг отговаря 5 часа на въпроси в Сената, днес 33-годишният милиардер се изправи пред Камарата на представителите. OBEKT

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:21, 11.04.2018
Чете се за: 00:51 мин.
По света

Фейсбук срещу Американския Конгрес. Рунд Втори се оказа по-ожесточен от предишния. Създателят на най-голямата социална мрежа в света отговаря на много по-трудни и много по-специфични въпроси. Изслушването в Камарата на представителите започна с поредното извинение Зукърбърг към потребителите.

Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Фейсбук: Нямахме ясна представа за наша отговорност и това беше голяма грешка. Това беше моя грешка и за това съжалявам. Аз започнах Фейсбук, аз го управлявам и аз нося отговорност за това, което се случва.

Конгресмените настояват за по-голям контрол в социалната мрежа. Зукърбърг сподели, че и неговите данни във Фейсбук са били използвани неправомерно. Той призна, че се налагат много промени.

Анна Ешу, член на Камарата на представителите на САЩ: А искате ли да промените бизнес модела на Вашата компания, за да защитите личните данни на потребителите?
Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Фейсбук: Ние направихме и продължаваме да правим много промени.
Анна Ешу, член на Камарата на представителите на САЩ: Питам Ви - искате ли да промените бизнес модела на вашата компания?
Марк Зукърбърг, изпълнителен директор на Фейсбук: Госпожо конгресмен, не разбирам въпроса Ви.

Предавано на живо и гледано от милиони хора - изслушването на Зукърбърг в Конгреса се превърна в зрелищно събитие. Изглежда, че представянето на младия милиардер допада на инвеститорите. За първи път от две години има скок на акциите на Фейсбук, след вчерашното изслушване те поскъпнаха с около 4 и половина процента. А това означава, че компанията е спечелила над 20 милиарда долара. От тях личната печалба на Зукърбърг е 3 милирда долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С 88 лв. увеличават заплатите на надзирателите и съдебните охранители
С 88 лв. увеличават заплатите на надзирателите и съдебните охранители
Британската полиция на крак за предстоящата кралска сватба през май
Британската полиция на крак за предстоящата кралска сватба през май