НОВИНИ

Изцелението на монахиня в пещера във Франция беше признато за 70-о чудо

Чудодейно изцеление на възрастна монахиня беше признато за 70-о чудо в смятана за свещена пещера във Франция. Тя е в градчето Лурд, посещавано всяка година от 5 млн. туристи и католически поклонници. За тях мястото има божествена енергия, която лекува и най-тежките болести.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:43, 13.02.2018
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Уверените стъпки на 79-годишната сестра Бернадет. Нещо, което дълги години не е и помисляла, че ще преживее отново. През 60-те години претърпява няколко операции на гръбнака и остава парализирана. Прекарва почти половината си живот в инвалидна количка. Пие силни болкоуспокоителни. Приема съдбата си каквато е.

До 2008 г. Животът на сестра Бернадет се преобръща, когато отива на поклонение в пещерата Масабиел във френския град Лурд. Католиците вярват, че мястото има лечебна сила. Църквата е признала 69 случая, в които хора са изцелени, благодарение на молитвите си там.

Сестра Бернадет: Молех се и изведнъж чух глас, който ми каза да се изправя. Послушах го. За моя изненада бях излекувана, можех да стоя права и не усещах никаква болка. На следващия ден вървях 5 километра в гората. Никой не можеше да повярва, че отново съм проходила. Плаках, плаках много.

Според легендата, преди 160 години момиче, напътствано от гласа на Богородица, започнало да копае в пещерата, докато не бликнал извор. Момичето отпило и се излекувало от астма.

Това било първото чудо на пещерата в Лурд. Преди да бъде наречен чудодеен, всеки отделен случай е внимателно разглеждан от експерти. 10 години след като прохожда, изцелението на монахинята остава без медицинско обяснение и е признато за 70-то чудодейно изцеление в пещерата Масабиел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млечна кухня и ново място за срещи отварят врати през март в Горна баня
Млечна кухня и ново място за срещи отварят врати през март в "Горна баня"
Румен Радев: Армения може да бъде врата за българския бизнес
Румен Радев: Армения може да бъде врата за българския бизнес