15 човека от затрупания хотел в Италия сa в неизвестност

Днес изпод руините на затрупания от лавина хотел бяха извадени три кученца и още тела на загинали. Днес изпод развалините бяха извадени още няколко тела. Жертвите на снежния капан са 14. Извадени са 11 оцелели, а още 15 се водят в неизвестност.

от БНТ
17:55, 24.01.2017
Чете се за: 00:36 мин.
По света

Разчистването на хотела в централна Италия, който преди няколко дни беше затрупан от лавина, продължават. В част от рухналата сграда снегът е разчистен.

Луиджи Д'Анжело, Гражданска защита: В момента усилията ни са насочени към онази част на сградата, която остава затрупана от снега, копаят се дупки, за да се стигне вътрешността и да се започне работа под партера.

Екипите работят денонощно и надеждата, че все още има оцелели под тоновете сняг не е угаснала. Днес изпод отломките бяха извадени живи три кутрета.

Кученцата изглеждаха в добро състояние, но въпреки това бяха предаден на ветеринари. Родителите им Лупо и Нувола, бяха открити невредими преди няколко дни. Те са живеели в срутения хотел, а кученцата се родили през декември. Въпросите и неяснотите около фаталния инцидент се множат.

Според различни публикации спасителните екипи са задействани едва два часа след лавината, а дебелата снежна покривка и липсата на високо проходима техника забавят акцията още повече. В Италия се заговори за цялостно преразглеждане на плановете за действие при подобни случаи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
31 станции ще предупреждават за опасност от наводнения в София
31 станции ще предупреждават за опасност от наводнения в София
Започва четвъртият студентски филмов фестивал Нова вълна
Започва четвъртият студентски филмов фестивал "Нова вълна"